fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Controlul metrologic legal al mijloacelor de măsurare şi al măsurărilor în vederea protejării persoanelor fizice şi juridice împotriva efectului nociv al măsurărilor incorecte sau false exercitat de D.R.M.L. Cluj Napoca a urmărit verificarea exactităţii şi uniformităţii măsurărilor efectuate precum şi a legalităţii sistemelor de măsurare utilizate în pieţele din Câmpia Turzii.

Conform unui raport de activitate al Consiliulu Consultativ pe probleme de protecţia Consumatorilor, în 2011  Direcţia Regională de Metrologie Cluj a efectuat 5 controale planificate care au avut ca scop asigurarea legalităţii, exactităţii şi uniformităţii mijloacelor de măsurare şi a măsurărilor efectuate. În cazul controalelor inopinate 4 controale în piaţa din Municipiul Câmpia Turzii, s-au soldat cu 81 de persoane fizice autorizate verificate, producători agricoli şi societăţi comerciale.

S-au efectuat şi testări cu precădere la mijloacele de măsurare utilizate la vânzarea directă către public, pentru stabilirea erorilor de indicaţie şi încadrarea acestora în limitele erorilor tolerate.

În acest sens în cadrul DRML Cluj Napoca au fost efectuate 10 expertize metrologice, pentru contoarele de energie electrică activă (6 reclamaţii din Turda, Câmpia Turzii), pentru contoarele de apă ( 2 reclamaţii din Câmpia Turzii), pentru contoarele de gaze naturale (2 reclamaţii din Câmpia Turzii).
 
Cu această ocazie s-au dat un număr de 17 avertismente persoanelor fizice autorizate şi producătorilor individuali pentru utilizarea unor cântare electronice neconforme cu prescripţiile legale. Totodată s-au confiscat 4 buc. cântare electronice neconforme; s-au aplicat 8 amenzi contravenţionale, în valoare de 16.000 lei.
 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate