fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Prezent la Turda în vara trecută, Valerian Vreme, Ministrul Comunicaţiilor a avansat ideeea realizării unui centru de date în oraşul de pe Arieş. Practic aici ar urma să fie depozitul central al tuturor datelor stocate de instituţiile din România.

Până acum nu a fost concretizat nimic în acest sens, dar primarul Tudor Ştefănie este optimist că centrul de date va fi realizat la Turda.

"Se doreşte realizarea unui parteneriat, dar dacă până la primăvară nu vor reuşi acest lucru, vom continua noi să găsim o altă soluţie. În general, pe sursele de finanţare ale bugetului statului procedurile sunt foarte greu de realizat, timpii de realizare sunt foarte extinşi şi anul acesta este şi un an electoral. Nu ştim dacă actuala formă guvernamentală va continua proiectele în anul 2012 sau va fi o altă formulă. Eu mă bazez pe o finanţare de un an de zile, în condiţiile în care se face centrul de date astfel încât obiectivul să fie finalizat până la sfârşitul anului 2012. Dacă nu există o asemenea variantă va trebui să găsim noi o soluţie" este de părere edilul şef.

Ministerul de resort doreşte realizarea unui centru de date pentru «Disaster Recovery», un centru care să ţină în oglindă datele care sunt procesate la ora actuală în institituţiile statului. Centrul de recuperare a datelor trebuie să fie la o distanţă de minim 220 – 250 de kilometri distanţă de polul principal.

Centru de date ar urma să fie realizat în clădirea Casei de Cultură în construcţie, situată lângă Primărie. În cazul în care acest proiect nu se va concretiza, municipalitatea a anunţat că va pregăti un alt proiect, astfel încât în 2012 să-i dea o utilizare locaţiei respective.
 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate