fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

Vaccinarea antigripală a fost oprită pentru următoarele şapte-zece zile, din cauza unor suspiciuni privind calitatea vaccinului românesc. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare legată de imunogenitatea acestui produs.

Ministerul Sănătăţii a precizat că până în prezent nu au fost semnalate cazuri care să prezinte probleme în urma vaccinării.

Instituţia a anunţat că şi în 2012 va continua Campania de vaccinare gratuită antigripală, în cadrul căreia au fost imunizate aproape 500 de mii de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Până la ora actuală, în România au fost confirmate în laborator şapte cazuri de gripă sezonieră.

Între timp, 100.000 de vaccinuri antigripale vor fi retrase de pe piaţă pentru că nu sunt conforme cu standardele. Medicii de familie au fost somaţi să nu le recomande pentru că din construcţia lor lipseşte o proteină care le scade eficienţa. La Cluj, au ajuns, în două tranşe, 20.000 de vaccinuri antigripale, care oricum nu au acoperit necesarul de 72.000 de doze. Şi acestea au venit cu întârziere, ultima tranşă ajungând la Cluj la sfârşitul lunii decembrie.
 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate