fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu
FarmacieGuvernul a decis prelungirea cu doi ani a aplicării criteriului demografic necesar înfiinţării de farmacii în mediul urban. Guvernul a aprobat marţi o Ordonanţă de Urgenţă care modifică Legea farmaciei nr. 266/2008, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la briefingul de presă de la finalul şedinţei săptămânale a Executivului.

 

Actul normativ cuprinde două prevederi importante, dintre care prima se referă la prelungirea cu 2 ani, până la 31 decembrie 2012, a aplicabilităţii criteriului demografic necesar înfiinţării de farmacii comunitare în mediul urban. 

 

„În cazul în care nu am continua cu acest criteriu demografic, efectul ar fi mutarea unui număr semnificativ de farmacii din mediul rural în mediul urban - este experienţa altor state care au încercat această metodă de renunţare la criteriul demografic”, a explicat Ministrul Sănătăţii măsura adoptată, subliniind interesul Ministerului Sănătăţii de a încuraja deschiderea de farmacii în mediul rural.

 

Ministrul Cseke Attila a mai arătat că numărul farmaciilor din România, raportat la numărul de locuitori deserviţi depăşeşte media europeană, însă în defavoarea mediului rural.

 

O altă prevedere a OUG, în cadrul aceleaşi filosofii a Ministerului Sănătăţii privind sprijinire a mediului rural, elimină posibilitatea înfiinţării de farmacii comunitare, prin excepţie de la criteriile demografice, în gări, aerogări şi centre comerciale de mare suprafaţă.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator