fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu
Angajat BechtelAccidentul mortal de muncă petrecut în luna octombrie a acestui an pe şantierul Autostrăzii Transilvania, în apropiere de Câmpia Turzii a fost soluţionat de inspectorii de muncă. Cu ocazia unei conferinţe de presă încheiată de puţin timp, Emilian Roşca inspector şef în cadrul ITM Cluj a adus câteva lămuriri privind incidentul menţionat anterior.

 

Luni, 25 octombrie pe şantierul Autostrăzii Transilvania a avut loc al 4-lea deces de la construcţia proiectului. Un angajat al societăţii Bechtel a fost strivit de o cisternă cu apă. Bărbatul era român, avea 43 de ani şi a decedat în timp ce o maşină a companiei Bechtel executa o manevră de mers cu spatele.

 

Deşi au fost martori care au vazut momentul producerii evenimentului, aceştia nu pot preciza cu exactitate ce s-a întamplat. Se poate presupune, având în vedere declaraţiile din dosar si constatările făcute la faţa locului şi rezultatele autopsiei că victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a traversat carosabilul fără să fie atent la utilajele care lucrau pe acesta, a auzit in ultimul moment semnalul sonor al autocisternei care efectua manevra de mers cu spatele, moment în care s-a întors cu faţa spre aceasta, s-a dezechilibrat si a cazut pe spate, fiind surprins şi călcat de roţile din spate a autocisternei, arată inspectorii de muncă în descrierea evenimentului.

 

În plus, victima nu avea instructajul de protecţia muncii efectuat. S.C. Bechtel International Inc S.R.L. Sucursala Cluj-Napoca, a încălcat  dispoziţia imperativă prevăzută de legea română. Mai mult, S.C. Bechtel International Inc S.R.L. Sucursala Cluj-Napoca, a încălcat şi norma internă proprie prin care trebuia ca zilnic fiecare angajat să fie instruit înainte de a se prezenta la locul de muncă. La data producerii evenimentului, victima nu a fost instruită conform procedurii descrise , angajatorul nu a prezentat dovezi în acest sens, precizează Roşca.

 

Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate S.C. BECHTEL INT. INC. S.R.L. Reno Nevada SUA Sucursala Cluj-Napoca sancţiuni contravenţionale în cuantum maxim prevăzut de lege de 20.000 RON.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator