fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu
RevolutionariÎn aceste zile se împlinesc 21 de ani de la Revoluţia din 89. În urmă cu 21 de ani, febra anticomunistă cuprindea România, iar fuga lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu era inevitabilă. Dincolo de lucrurile cunoscute şi arhicunoscute legate de episoadele sângeroase ale Revoluţiei din decembrie 1989, readuse în prim-plan de mass-media în fiecare an, rămân destinele unor oameni care, fără voia lor, s-au trezit în mijlocul unor evenimente fără să ştie ce trebuie să facă şi încotro trebuie să o apuce.

 

Iată că unii au găsit totuşi "calea"..

 

Familiile turdenilor, martiri ai Revoluţiei, alături de autorităţile judeţene şi locale dar şi de reprezentanţii Asociaţiei Luptătorilor din 22 decembrie s-au adunat pe platoul din faţa Casei de Cultură pentru a comemora Revoluţia română din decembrie 1989.

 

Ceremonialul a început cu intonarea imnului de stat al României, urmat de "onorul" prezentat de militarii Garnizoanei Turda. Slujba religioasă, alocuţiunile preşedintelui organizaţiei turdene a revoluţionarilor - Bota Nicolae şi ale prof.univ. dr. Călin Felezău - decanul facultăţii de psihologie şi ştiinţe ale educaţiei din cadrul Universităţii Babeş Bolyai au completat programul manifestării. În final instituţiile turdene şi-au prezentat omagiul la monumentul amplasat în vecinătatea primăriei, Prefectura Cluj, Consiliul Judeţean, Divizia 4 "Infanterie" Gemina, au depus rând pe rând coroane în memoria celor care s-au jertfit pentru că nu mai credeau în statul poliţienesc, securitatea, politica economică a lui Ceauşescu, construcţiile grandomane şi regimul de austeritate impus de acesta.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator