m install
petlinii
nello construct

Caravana învăţării permanente, prezentă joi, la Turda

zamblau eugen
floris

Între 25 octombrie şi 30 noiembrie Caravana Învăţării Permanente va fi prezentă în 19 de localităţi din toată ţara, promovând oferte de pregătire, cursuri de dezvoltare personală şi consiliere, oferind informaţii celor interesaţi despre cum pot deveni mai competivi pe piaţa muncii accesând portalul www.invatapentrutine.ro.

 

Cei ce întâlnesc caravana în Turda, joi 18 noiembrie, între orele 10.00-18.00, pe Strada Lianelor în parcarea din faţa pieţei Micro III, pot afla mai multe despre www.invatapentrutine.ro, portal dedicat facilitării accesului angajaţilor şi angajatorilor la informaţii şi resurse utile despre oferta de cursuri de calificare şi recalificare la nivel naţional.

 

“E criză, dar cum poţi să îţi creşti şansele pentru un job mai bun? Deşi tinerii sunt în permanentă căutare de job-uri bine plătite, studiile noastre arată că cea mai redusă rată de participare la programe de învăţare se înregistrează în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18-24 ani, cu nivel scăzut de educaţie, angajaţi ca necalificaţi sau pe pozitii cu un nivel scăzut de calificare – aproximativ 14%”, spune Silvia Giurcă, PR Manager TBWA Bucureşti.

 

Portalul se adresează tuturor celor care îşi doresc un pas înainte în carieră ori urmăresc să înveţe o meserie nouă, să schimbe domeniul sau industria în care activează şi să găsească cele mai bune soluţii pentru viitor, cu un simplu click pe calculator. Acest  proiect este un prim pas necesar în stimularea interesului public şi motivaţia angajaţilor şi angajatorilor pentru participarea la formarea profesională continuă mai ales a categoriilor de adulţi aflaţi în situaţie de risc pe piaţa muncii – tinerii şi persoanele de peste 40 de ani.

 

87% dintre cei care au participat la programe de formare menţionează şi efecte pozitive în plan personal: creşterea încrederii în propriile competenţe, câştigarea încrederii colegilor şi şefilor, îmbunătăţirea comunicarii cu colegii şi şefii, creşterea iniţiativei personale şi, nu în ultimul rând, sporirea interesului pentru participarea la alte programe de formare profesională.

Caravana învăţării permanente te aşteapta  mai departe în orasele: Turda – 18 noiembrie, Dej – 20 noiembrie, Bistriţa – 22 noiembrie, Vatra Dornei – 24 noiembrie, Mănăstirea Humorului -26 noimbrie, Dorohoi -28 noimbrie, Hârlău – 30 noiembrie.

 

Caravana face parte din primul proiect naţional de promovare a învăţării pe parcursul întregii vieţi, dezvoltat de către un parteneriat format din Asociaţia Observator pentru Dezvoltarea Învăţării Permanente, TBWAMerlin, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi Gnosos Consult, şi co-finanţat prin Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013, Investeşte în oameni.

 

“Eşti angajat? Eşti angajator? Eşti formator? Te aşteptăm pe www.invatapentrutine.ro., noua platformă interactivă multimedia pentru conştientizarea importanţei formării continue, motivarea participării la aceasta şi elaborarea de soluţii pentru promovarea învăţării permanente”, îi invită coordonatorii proiectului pe cei interesaţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: