fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu
Braconaj PiscicolÎncercările disperate ale Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Potaissa Turda de-a stopa braconajul piscicol pe râul Arieş au rămas fără rezultat, cel puţin până acum... În ultima vreme tot mai multe persoane au fost surprinse în diverse zone ale Arieşului pescuind fără să posede permis sau să aibă achitată taxa la asociaţia menţionată anterior.

 

„Majoritatea sunt cetăţeni care nu au nici un venit. Mare lucru nu putem face, venim însoţiţi de organele de control şi confiscăm beţele de pescuit, dar acestea nu sunt valoroase, nu putem aplica amenzi pentru că nu avem această autoritate”, explică Maşca.

 

Zonele agreate de „braconieri” sunt Moldoveneşti – la baraj, Corneşti, Poiana şi Turda. Au fost semnalate şi cazuri de agresiune, cei care au fost surprinşi că practică braconajul piscicol au atacat oamenii legii şi au dat bir cu fugiţii pentru a se sustrage urmăririi penale.

 

AVPS Turda a primit dreptul de gestionare a râului Arieş până la vărsarea în Mureş, cel puţin pe hârtie, pentru că în realitate lucrurile stau altfel. Hotărârea emisă de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură este ignorată de unele „organe competente” care subminează activitatea asociaţiei turdene şi restricţionează dreptul de control al acesteia. În consecinţă, porţiunea situată între Lungeşti şi Câmpia Turzii este singura zonă în care organizaţia are autoritate deplină.

 

La începutul anului, AVPS Turda a repopulat cu peşte lacurile de la Rediu şi Tureni. Repopularea s-a realizat cu ajutorul a 2 tone de peşte adus de la o crescătorie din Ungaria.  În plus, cei de la AVPS Potaissa vor să amenajeze lacul de la Tureni în vederea realizării unei parcări în apropiere, care să asigure condiţii optime împătimiţilor cu undiţa.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator