marian morar
m install
nello construct

Şanse bune de autorizare a bazei de tratament de la Salina Turda până la finele anului

zamblau eugen

Autorităţile locale sunt optimiste şi spun că sanatoriul balnear de la Salina Turda va fi autorizat până la sfîrşitul anului. Se mai aşteaptă definitivarea studiului de microclimat realizat de specialiştii Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Bucureşti.

 

Avizele sunt pregătite, după care se trece la recrutarea de personal medical în vederea asigurării asitenţei de specialtate bolnavilor care vin pentru tratament la recomandarea medicilor de familie.

 

Baza de tratament staţionar a fost inaugurată în vara anului trecut în prezenţa ministrului Turismului, Elena Udrea. Potrivit concluziilor desprinse după cercetările efectuate la ocna de sare din Turda de către specialiştii de la Institutul Naţional de Medicină Fizică, Balneologie şi Recuperare Medicală, din Bucureşti, mediul din salină este recomandat pentru tratarea astmului bronşic, a astmului alergic, a sinuzitelor, laringitelor şi altor infecţii ale căilor respiratorii superioare, dar aerul saturat cu vapori de iod şi sodiu are efecte benefice şi în cazul bronşitelor cronice şi al traheobronşitelor.

 

Lucrările de reabilitare a Salinei au început în urmă cu doi ani, au costat 6 milioane de euro şi au fost finanţate în mare parte din fonduri europene, mai exact 4,8 milioane de euro, restul – cofinanţare – Primăria Turda şi Consiliul Judeţean Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2