fbpx

Scrie un comentariu
Colegii salvamonistului decedat acum trei săptămâni în Cheile Turzii au început să facă dezvăluiri privind cauzele decesului. Într-un interviu acordat pentru CityNews, Şeful Salvamont Cluj, Gebefugi Laszlo, a dezvăluit împrejurarile în care colegul său, Ilie Humiţă şi-a pierdut viaţă pe 4 septembrie în Cheile Turzii.

 

Salvamontistul de 23 de ani tocmai verificase un traseu de căţărare numit “Pisica Neagra” cu un grad ridicat de dificultate (8-), iar în momentul rapelului coarda i-a ieşit din ham şi a căzut în gol. Cauza decesului, sunt de părere colegii lui Humiţă, este neglijenţa. Căţărătorul a omis să facă  o serie de noduri ce ar fi trebui să îi oprească coborârea în rapel, în momentul în care coarda se termina. Lucru care nu s-a întâmplat...

 

Reamintim că în cursul zilei de sâmbătă, 4 septembrie, în jurul orei 14, bărbatul în vârstă de 23 de ani şi-a pierdut viaţa în timp ce făcea căţărări în Cheile Turzii pe versantul dinspre Sănduleşti, a căzut în gol de la o înălţime de 15-16 m, spun martorii, dar căţărătorii profesionişti sunt de părere că a fost vorba despre cel puţin 60 m! În cădere, el s-a lovit de stânci, care i-au provocat răni deosebit de grave la cap şi coloană. La faţa locului a sosit şi şeful SMURD medicul Raed Arafat cu un elicopter, dar eforturile salvatorilor au fost zadarnice, victima a decedat la scurt timp.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator