marian morar
m install
nello construct

Spitalele primesc calificative

zamblau eugen

Ministerul Sănătăţii propune ca de la sfârşitul lunii viitoare spitalele să fie clasificate în funcţie de competenţă. Acestea ar urma să fie împărţite pe cinci nivele, în funcţie de resursele materiale şi umane, dar şi după capacitatea de a asigura asistenţă medicală de urgenţă şi îngrijire definitivă pacienţilor aflaţi în stare critică.

 

Ministrul Cseke Attila a aprobat punerea în dezbatere publică, pe site-ul ministerului, a proiectului de ordin privind aprobarea criteriilor de clasificare a spitalelor în funcţie de competenţă.

 

Conform proiectului de act normativ, spitalele se vor clasifica pe cinci categorii, în funcţie de competenţe, categoria I – nivel de competenţă foarte înalt, categoria II – nivel de competenţă înalt, categoria III – nivel de competenţă mediu, categoria IV – nivel de competenţă bazal şi categoria V – nivel de competenţă limitat. Clasificarea spitalelor de urgenţă va fi realizată din punctul de vedere al competenţelor, resurselor materiale şi umane şi a capacităţii de a asigura asistenţa medicală de urgenţă şi îngrijirile medicale definitive pacienţilor aflaţi în stare critică, conform prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii publice 1764 din 22 decembrie 2006.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2