fbpx

Icon Scrie un comentariu
Bechtel MacaraParchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus începerea urmăririi penale împotriva conducerii Bechtel, constructorul autostrăzii Transilvania, care este acuzată de moartea unui angajat, care s-a produs în toamna anului trecut.

 

Plângerea penală a fost făcută de Inspectoratul teritorial de Muncă Cluj, la finalizarea anchetei privind accidentul de muncă care a dus la decesul unui angajat.

 

Accidentul s-a produs în octombrie 2009, când patru muncitori încercau să fixeze un bloc de beton pe post de bordură la marginea unui viaduct, cu ajutorul unei macarale. Printre ei se afla şi sudorul Sebastian Gheorghe Bubău, în vârstă de 47 de ani, care a fost suprins de macaraua care a căzut şi a decedat.

 

În urma anchetei demarate, s-a stabilit faptul că macaraua nu avea toate avizele de punere în funcţiune şi componentele de securitate nu funcţionau. În plus, macaraua putea să ridice doar 254 kilograme, dar greutatea ridicată era cu 50 de kilograme mai mare, ceea ce ar fi putut duce la dezechilibrarea utilajului.

 

În acest dosar este urmărită conducerea de atunci a Bechtel, printre care se află şi Michael Mix, directorul de atunci al constructorului american.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator