fbpx

Icon Scrie un comentariu
Ilie HumitaInspectoratul Teritorial de Muncă din Cluj, a trimis la Turda inspectorii de specialitate care se vor ocupa de stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului de muncă. Emilian Roşca directorul coordonator al ITM Cluj a declarat pentru Radio Transilvania că sâmbătă a fost declanşată o anchetă, iar din declaraţiile preliminare se poate stabili că "incidentul" poate fi cercetat ca un accident de muncă, deoarece victima se afla la momentul producerii accidentului în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

 

"Pasul următor este elaborarea anchetei, trebuie să vedem dacă au fost respectate sau nu, normele de securitate în muncă. Conform legii ancheta se finalizează în termen de 10 zile lucrătoare, dar dacă apar elemente care să ducă la prelungirea ei, se obţin alte termene de la Inspecţia Muncii din Bucureşti", explică Roşca.

 

Reamintim că în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 14, un  tânăr în vârstă de 23 de ani, Ilie Humiţă, şi-a pierdut viaţa în timp ce făcea căţărări în Cheile Turzii pe versantul dispre Sănduleşti, a căzut în gol de la o înălţime de 15-16 m. În cădere, el s-a lovit de stânci, care i-au provocat răni deosebit de grave la cap şi coloană. La faţa locului a sosit şi şeful SMURD medicul Raed Arafat cu un elicopter, dar eforturile salvatorilor au fost zadarnice, victima a decedat.

 

UPDATE: Conform primelor cercetări, se pare că salvamontistul a făcut două erotri grave. Prima, că nu a împărţit coarda în două şi nu a egalizat-o. iar a doua, că nu a făcut un nod la capăt, aşa cum se obişnuieşte, care în momentul în care ar fi căzut s-ar fi oprit în spit, un inel prin care era trecută coarda. În momentul în care a căzut, victima era pe creasta Sansil şi verifica un traseu care va fi folosit la Memorialul Misi Szalma.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator