fbpx

Scrie un comentariu
La Turda s-au dat doar „termene” şi câteva avertismente... Demarate acum două săptămâni în întreg judeţul Cluj acţiunile de control efectuate de comisii mixte ale Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile sanitate publice cu paturi şi centre de îngrijirie şi asistenţă socială, au ajuns la ora bilanţului.

 

Cei de la DSP Cluj nu au definitivat încă datele, dar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” au oferit câteva amănunte.

 

Maria Cadar, purtătorul de cuvânt al spitalului municipal Turda spune că au fost avansate câteva termene pentru remedierea deficienţelor constatate, dar unitatea medicală nu a primit amenzi, cel puţin nu deocamdată...

 

„Noi aveam periodic controale de la PSI şi ne conformăm cerinţelor pe care aceştia le impun. Abateri grave nu sunt dar să nu uităm că toate clădirile sunt vechi....am înaintat deja către Consiliul Local o cerere să ne sprijine în achiziţia detectoarelor de fum care trebuie să existe în fiecare salon” explică Maria Cadar.

 

Practic ar fi nevoie de peste 120 de astfel de detectoare, doar că ele sunt destul de costisitoare iar spitalul municipal nu îşi permite să achiziţioneze aparatele din bugetul propriu, dar având în vedere că se află sub „oblăduirea” Consiliului Local, printr-un proiect de hotărâre situaţia se poate remedia.

 

Hidranţi şi stingătoare de incendii există în toată unitatea medicală doar că Ministerul Sănătăţii a impus ca în fiecare spital să fie instalate şi detevtoare de fum, ca urmare a tragediei petrecute la maternitatea din Giuleşti la mijlocul lunii august.

 

Conform reglementarilor în vigoare, spitalele au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi prezenta măsurile pe care le vor lua în vederea  refacerii tuturor problemelor depistate.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator