fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va acţiona în instanţă inspectoratele şcolare, pentru concedierea personalului nedidactic. Au fost desfiinţate posturi de administratori, fochişti, secretare, şoferi, paznici şi documentarişti.

 

Reprezentanţii FSLI spun că vor da în judecată inspectoratele şcolare pentru că nu au respectat prevederile contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional. La rândul lor, reprezentanţii Ministerului de resort spun că reducerile de personal au fost necesare pentru a face economii la buget. De asemenea, la nivelul învăţământului superior vor fi desfiinţate 400 de posturi, ocupate de paznici, femei de serviciu şi bucătărese.

 

"Prin aceste reduceri de personal activitatea în aceste instituţii va avea de suferit, iar numărul şomerilor va creşte. Atragem atenţia pe această cale că angajatorul, la presiunea ordinului dat de Ministerul Educaţiei nu a respectat prevederile contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional care prevede o perioadă de preaviz de 20 de zile şi nici pe cele ale Codului Muncii, prin care concedierea unor angajaţi se face cu respectarea perioadei de preaviz de minim 15 zile" spun reprezentanţii FSLI într-un comunicat de presă.

 

În judeţul Cluj, 513 de posturi didactice vor fi reduse. Anul trecut în luna septembrie au fost reduse alte 465 de posturi.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator