fbpx
Scrie un comentariu
Ultima seară de concerte de la Zilele Municipiului Turda a fost cu adevărat magnifică. Artişi "unu şi unu", care ştiu să facă show şi ştiu să dialogheze cu publicul, antrenându-l la distracţie. Şi ce distracţie a fost!

 

Până târziu în nopate, când spectaculosul foc de artificii a avut rolul de a atenţiona că cea de-a zecea ediţie a Zilelor Municipiului au devenit deja istorie.

 

Mii de turdeni au împânzit zona străzii Tineretului. Mulţi, în aşteptarea lui Smiley. Alţii, pentru a-l vedea pe Horia Brenciu, necunoscut la Turda în calitate de "show-man". Iar alţii, se gândeau la italianca In-Grid, după o seară în care Haddaway a demonstrat că nu este "un nume expirat".

 

Smiley, fără comentarii!

Smiley nu are nevoie de prezentări sau comentarii. Evoluţia sa pe scenă s-a produs... pur şi simplu! Aşteptat în special de fanii din generaţia tânără, Smiley nu i-a dezamăgit! Iar publicul l-a răsplătit. Când cu aplauze frenetice. Când cu fredonări ale melodiile sale, încă o dovadă a faptului că Smiley este arhi-cunoscut în municipiul de pe Arieş.

 

Iubit de o generaţie care-i fredonează melodiile, Smiley şi-a găsit rapid adepţi pentru a declara că "Plec pe Marte". Evident, acesta fiind doar titlul celei mai cunoscute melodii ale sale, care a făcut furori pe la posturile de profil, în ultima vreme.

 

Oricum, şi dacă ar fi lansat o invitaţie la modul serios, cu siguranţă s-ar fi găsit mii de fani care să-l urmeze...

 

Horia Brenciu, "the show man"

Pentru mulţi, Horia Brenciu nu era cunoscut ca un "show man". Dincolo de faptul că s-a remarcat, în urmă cu ceva ani, pe la diverse producţii tv, probabil cea mai renumită fiind "RoBingo" de la TVR 1, Horia Brenciu părea prea puţin cunoscut ca artist. Însă, pentru mulţi, a fost o surpriză totală din acest punct de vedere.

 

Horia Brenciu a dat o reprezentaţie de adevărat "show man". Trăind muzica, distrându-se pe scenă, dialogând cu publicul şi creând o simbioză care a făcut plecarea sa de pe scenă o misiune aproape imposibilă, Horia Brenciu a oferit un show de excepţie. iar cei care au fost prezenţi în faţa scenei ştiu asta. Cu un recital care l-ar fi depăşit şi pe un alt "show man" cunoscut, Ştefan Bănică Junior (care a concertat şi el la Turda, în anii trecuţi), în opinia multora dintre cei prezenţi pe Tineretului, Horia Brenciu a fost rapid adoptat de public. A fost ca o "dragoste la prima vedere".

 

Şi, deloc întâmplător, concertul lui Horia Brenciu s-a întins cu vreo jumătate de oră peste timpul anunţat iniţial, care era fixat la maxim o oră. Şi pentru ca acest lucru să nu afecteze organizarea şi "relaţiile" cu artiştii care urmau, Horia Brenciu s-a dat jos de pe scenă, a mers în culise şi a "vrăjit-o" pe In-Grid, care l-a înţeles şi chiar a fredonat câteva acorduri muzicale, în duet cu artistul român. Un duet, cu siguranţă unic, pentru Turda!

 

Iar aproape de finalul concertului, Horia Brenciu a fost impresionat când publicul a început să-i cânte "La Mulţi Ani". În urmă cu 2 zile împlinise vârsta de 38 de ani... Oricum, Horia Brenciu nu a rămas dator. Absolut deloc! Drept dovadă, cu greu s-a dat dus de pe scenă, iar publicul cu foarte mare greu a acceptat că show-ul cu Brenciu s-a încheiat.

 

In-Grid, italianca ce cântă în franceză şi vorbeşte cu publicul în... română!

După ce In-Grid a făcut "cunoştinţă" cu publicul de la Turda, în duetul cu Horia Brenciu, reapariţia sa pe scenă a fost de mare efect. Asta şi datorită, pe de o parte, trupei care a însoţit-o, formată din câţiva dansatori şi dansatoare care dincolo de faptul că se mişcau ca nişte adevăraţi profesionişti ai dansului, arătau şi foarte bine!

 

In-Grid este o artistă surprinzătoare. Italiancă get-beget, ea preferă să cânte mai mult în franceză. Iar când a dialogat cu publicul în limba română, aplauzele au atins cote maxime. Şi nu numai surprizele lingvistice au fost de partea interpretei. In-Grid s-a dat jos de pe scenă, a mers printre oameni şi a dialogat cu un poliţist comunitar, pe care l-a pus s-o sărute pe obraz! Şi asta n-a fost tot! La una dintre melodiile sale, In-Grid a solicitat prezenţa pe scenă a 10 fetiţe, care să danseze cu ea. Şi au fost!

 

A X-a ediţie a Zilelor Municipiului Turda s-au încheiat, în aplauzele celor prezenţi. Şi nu înainte de a urmări spectaculosul foc de artificii, pe cerul Turzii...

 

TurdaNews vă va oferi, în cursul zilei de mâine, selecţiuni din concertele celei de a treia seri de la Zilele Municipiului Turda, în secţiunea Video-TurdaNews, după prelucrarea înregistrărilor şi încărcarea lor pe internet.

Pentru vizualizarea înregistrărilor video de la concertele ultimei sri, precum şi a focului de artificii, daţi click AICI.

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator