marian morar
m install
nello construct

ONG-urile şi mass media locală iau atitudine împotriva corupţiei

zamblau eugen

Asociaţia Pro Democraţia – Club Cluj a invitat reprezentanţii ONG-urilor şi a mass media locale, în data de 2 şi 3 septembrie 2010, la sesiunea de instruire cu tema “Ia atitudine! spre integritate”. Evenimentul se va desfăşura în localitatea Turda, hotel Sunset situat pe str. Clujului nr. 71 începând cu ora 11 şi are loc în cadrul proiectului “Ia Atitudine!” – Campanie a ONG şi mass-media locale pentru identificarea şi prevenirea faptelor de corupţie, finanţat de către Uniunea Europeană prin programul Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.01.11 – Consolidarea sprijinului societăţii civile în lupta împotriva corupţiei.

 

 

“Ne propunem ca, prin intermediul acestei sesiuni de instruire, organizaţiile neguvernamentale şi mass-media să se transforme în parteneri activi ai APL în îndeplinirea măsurilor specifice legate de identificarea şi prevenirea faptelor de corupţie şi de transparentizarea activităţilor din administraţia publică. Considerăm că dumneavostră sunteţi un factor decisiv în ceea ce priveşte educarea comunităţii pentru implicarea în procesul de identificare şi prevenire a faptelor de corupţie, prin promovarea eticii, transparenţei şi responsabilizării în activităţile instituţiilor publice”, se precizează într-un comunicat al APD Cluj.

 

Obiectivul acestei sesiuni de instruire este de a oferi organizaţiilor neguvernamentale şi mass-media locale posibilitatea de acţiona ca membri membri activi ai comunităţii din care fac parte. Totodată, va fi prezentat manualul “Drumul spre integritate şi modul prin care acesta poate deveni un instrument eficace în procesul de educare a comunităţii în vederea implicării în procesul de identificare şi prevenire a corupţiei, prin promovarea eticii, transparenţei şi responsabilizării instituţiilor publice”. Participanţii vor dobândi cunoştinţe şi aptitudini necesare pentru a acţiona în plan local ca persoane resursă şi diseminatori de informaţie. Manualul este adresat ONG-urilor şi mass-media, pentru susţinerea activităţii de watchdog în plan local şi educarea comunităţii în vederea implicării în procesul de prevenire a corupţiei, de conştientizare a riscurilor asociate faptelor de corupţie şi susţinere a accesului liber la informaţii de interes public.

 

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Centrul de Resurse Juridice (CRJ) şi Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale (CENTRAS). Proiectul este finanţat de către Uniunea Europeană, prin Facilitatea de Tranziţie – Consolidarea sprijinului societăţii civile în lupta împotriva corupţiei.

 

Conform unui studiu recent al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, realizat în parteneriat cu Asociaţia Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă, mass media se află pe primul loc ca sursă de informare cu privire la corupţie, fiind astfel menţionată de 73,54% dintre cetăţenii intervievaţi în cadrul studiului, realizat în perioada 28 aprilie – 25 mai 2010, în cinci judeţe, printre care şi judeţul Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2