marian morar
m install
nello construct

Mâine, depuneri de coroane în centrul Turzii

zamblau eugen

Începând cu ora 12, la monumentul eroilor din faţa Catedralei Ortodoxe vor avea loc depuneri de coroane, alocuţiuni rostite de oficialităţile locale şi judeţene, iar un sobor de preoţi va ţine o slujbă de pomenire în memoria celor căzuţi la datorie.

 

Preşedintele asociaţiei veteranilor de război, filiala Turda, gen.r. Sever Mureşan spune că se aşteaptă la o prezenţă numeroasă atât a celor direct interesaţi de eveniment, cât şi a celor care în pofida greutăţilor cu care se confruntă la ora actuală ţara noastră mai pot spune cu mândrie că sunt români!

 

23 august 1944 este o zi controversată din punctul de vedere al semnificaţiei politice. Timp de peste patru decenii, până la căderea regimului comunist, 23 august a fost ziua naţională a României.

 

La 23 august 1944, România a intrat în sfera de influenţă a URSS, cu urmările ştiute. Dincolo de implicaţiile politice ale evenimentelor de la 23 august, armata română a jucat un rol determinant, spun unii istorici, în desfăşurarea celui de-al doilea Război Mondial. Alături de sovietici, militarii români au eliberat Transilvania şi au ajuns, luptând împotriva armatei germane, până la porţile Berlinului. După război, 23 august a devenit ziua naţională a României fiind sărbătorită cu fast, în fiecare an, de regimul comunist. Din 1990, datorită conotaţiilor comuniste pe care o aducea ziua de 23 August, s-a stabilit ca Ziua Naţională a României să se sărbătorească la 1 decembrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2