fbpx

Icon Scrie un comentariu

SpitaleToate unităţile sanitare cu paturi vor fi verificate de către echipe mixte formate din pompieri şi reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică în ceea ce priveşte nivelul de pregătire pentru prevenirea incendiilor, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. El a precizat că astfel de acţiuni de control vor fi derulate în toate judeţele.

 

Măsura vine ca urmare a tragediei petrecute la maternitatea din Giuleşti

 

Reamintim că cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală. "Trebuie să facem o analiză cu Ministerul de Interne în toate spitale privind pregătirea unităţilor pentru prevenirea incendiilor. Echipe mixte vor fi organizate în toate judeţele şi vor începe verificarea spitalelor", preciza Cseke Attila. În plus, ministrul Sănătăţii adăuga că în secţiile de Anestezie Terapia Intensivă trebuie să existe supraveghere continuă.

 

Supravegherea lasă de dorit cu atât mai mult cu cât în toate unităţile sanitare există deficit de personal

 

Numai la spitalul municipal din Turda sunt blocate aproximativ 30 de posturi. În plus în perioada concediilor de odihnă unele secţii se închid, lipsa medicilor specialişti duce la "pasarea" pacienţilor spre alte spitale din Cluj Napoca unde aceştia primesc tratamentul corespunzător fără să mai stea la coadă pe listele de aşteptare...

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator