m install
petlinii
nello construct

După paşapoarte, vom avea şi buletine biometrice

floris

După apariţia paşapoartelor biometrice, autorităţile se gândesc acum să elibereze buletinele cu amprente. Practic, de la începutul anului viitor, cărţile de identitate vor conţine date biometrice, inclusiv amprente, în format electronic. Ideea aparţine Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

Noile buletine vor conţine date cu caracter personal şi, în completare, datele biometrice ale titularului (imaginea faciala şi imaginile impresiunilor papilare a două degete) şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

 

Noul document ar urma să fie eliberat tot de serviciul public de evidenţă a persoanelor, iar procedurile de preluare a datelor biometrice să se realizeze numai în prezenţa titularului. Prima carte electronică de identitate se eliberează la împlinirea vîrstei de 14 ani şi, opţional, la 6 ani, şi se schimbă după 10 ani, pentru persoanele de peste 14 ani.

 

Datele incluse pe cartea de identitate electronică vor putea fi verificate, în cadrul Registrului Naţional de Evidenţă a Persoanelor, de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor, cât şi de instituţiile de asistenţă socială şi poliţia locală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: