fbpx

Icon Scrie un comentariu
Pasaport BiometricDupă apariţia paşapoartelor biometrice, autorităţile se gândesc acum să elibereze buletinele cu amprente. Practic, de la începutul anului viitor, cărţile de identitate vor conţine date biometrice, inclusiv amprente, în format electronic. Ideea aparţine Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

Noile buletine vor conţine date cu caracter personal şi, în completare, datele biometrice ale titularului (imaginea faciala şi imaginile impresiunilor papilare a două degete) şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

 

Noul document ar urma să fie eliberat tot de serviciul public de evidenţă a persoanelor, iar procedurile de preluare a datelor biometrice să se realizeze numai în prezenţa titularului. Prima carte electronică de identitate se eliberează la împlinirea vîrstei de 14 ani şi, opţional, la 6 ani, şi se schimbă după 10 ani, pentru persoanele de peste 14 ani.

 

Datele incluse pe cartea de identitate electronică vor putea fi verificate, în cadrul Registrului Naţional de Evidenţă a Persoanelor, de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor, cât şi de instituţiile de asistenţă socială şi poliţia locală.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator