fbpx

Icon Scrie un comentariu

Spital TurdaSpitalele clujenie au datorii considerabile, suma se ridică la peste 30 de milioane de lei. "Campionul" datornicilor este Spitalul Clinic Judeţean Cluj. În clasament urmează Spitalul Municipal Cluj-Napoca - 4 milioane de lei, Spitalul de Adulţi Cluj - 2 milioane de lei, Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj, Institutul Oncologic Cluj, Spitalul de Boli Infecţioase Cluj etc.

 

Spitalul municipal din Turda are datorii de 180.000 de lei, în timp ce spitalul de la Câmpia Turzii a scăpat de această grijă.

 

Potrivit reglementărilor în vigoare, statul este cel care va plăti datoriile acumulate până la data de 31 martie către furnizori. Datoriile tuturor spitalelor din ţară se ridică la 170 de milioane de euro şi urmează să fie achitate, cel mai probabil, în luna august.

 

Autorităţile locale au început să preia în administrare spitalele în cadrul procesului de descentralizare, iar Ministerul Sănătăţii a promis că va preda unităţile cu datoriile achitate şi parţial restructurate, prin reorganizarea numărului de paturi pentru reducerea costurilor.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator