fbpx

Icon Scrie un comentariu

GepiziZona de autostradă Turda - Câmpia Turzii va trece exact peste amplasamentul unor cimitire din epoca popoarelor migratoare. Din acest motiv, lucrările la breteaua de ieşire de pe autostradă au fost oprite, pentru a permite arheologilor să lucreze la morminte.

 

Au fost identificate circa 200 de morminte şi se presupune că ar putea fi circa 1000 de morminte, vechi de peste 1500 de ani, posibil ale gepizilor şi avarilor.

 

Conform celor care cercetează zona, aşezarea s-ar putea întinde pe circa 3,5 hectare. Materialele găsite în morminte nu au cine-ştie-ce valoare, cercetărorii apreciind că mormintele ar fi fost jefuite, probabil cam la 50-100 de ani. cercetătorii vor să studieze atât rămăşiţele umane ale celor decedaţi, cât şi aşezarea, care se întinde pe o suprafaţă mai mare decât cea explorată în acest moment.

 

Cu toate că lucrările arheologilor au blocat pentru moment lucrările la breteaua de ieşire, oficialii Bechtel susţin că termenul de finalizare al autostrăzii este luna octombrie a acestui an.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator