fbpx

Icon Scrie un comentariu

MocanitaUn profesor clujean propune ca pe fostul traseu al Mocăniţei să se facă o pistă de biciclete! În opinia sa, un astfel de proiect este uşor de realizat, având în vedere că este suficientă curăţarea de ierburi şi turnarea unui strat subţire de asfalt. Ideea profesorului Ioan Virgil Ganea, cadru didactic la Facultatea de Geografie a UBB, a fost lansată la Bistriţa, cu ocazia conferinţei internaţionale dedicate regenerării spaţiului rural.

 

Ideea este susţinută şi de preşedintele Clubului de Cicloturism Napoca, Radu Mititean, care a dat exemplu Statele Unite, care ar fi făcut un proiect similar, care ar avea ca avantaj faptul că se conservă aliniamentul, iar în cazul în care se schimbă strategia, acesta poate fi refăcut cu uşurinţă.

 

Oficialii din judeţul Alba, pe al cărui teritoriu se întinde majoritatea căii ferate înguste din munţii Apuseni, nu sunt de acord cu o astfel de idee. Ei susţin că prioritatea este repunerea în funcţiune a "Mocăniţei". O astfel de idee au şi administraţiile locale din zona Turzii, care şi-ar dori repunerea în funcţiune a "Mocăniţei", cu ajutorul unor fonduri europene, printr-o asociaţie la care au aderat localităţile din zona traseului liniei înguste, considerând că reactivarea acestui traseu ar putea aduce beneficii turistice importante.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator