fbpx

Icon Scrie un comentariu

Soare CaniculaAdministraţia Naţională de Meteorologie a transmis un mesaj în această dimineaţă, prin care avertizează că azi şi mâine indicele de confort termic va fi depăşit (ITU), în cursul după-amiezelor. Conform ANM, va fi depăşit indicele critic de 80, în special în zonele de câmpie, dar local şi în alte zone.

 

Temperaturile maxime vor depăşi 35 de grade.

 

Indicele de confort termic coroborează temperatura aerului cu umiditatea şi astfel temperatura resimţită de corpul uman este mai greu de suportat. Medicii apun că atunci când indicele de confort termic depăşeşte pragul normal este obligatoriu să ne protejăm. Cei mai vulnerabili sunt copiii, vârstnicii şi bolnavii cronici (cardiacii, obezii şi diabeticii).

 

Efectele caniculei nu sunt resimţite doar la nivel fizic. Temperaturile ridicate combinate cu umezeala din aer lasă urme şi asupra stării psihice.

 

Medicii ne avertizează că trebuie să fim atenţi şi la medicamentele pe care le luăm. Astfel canicula poate accelera efectul acestora cu efecte negatice asupra stării generale de sănătate. Stări de leşin, accelerări anormale ale bătăilor inimii sau dureri intense de cap - acestea sunt principalele efecte adverse apărute, pe caniculă, în urma administrării anumitor tratamente. Medicamentele împotriva hipertensiunii arteriale, diureticele şi hormonii tiroidieni se numără printre cele care pot da reacţii adverse neaşteptate pe timp de caniculă, atenţionează medicii. Specialiştii spun că unii bolnavi pot beneficia de o reducere a dozelor pe timpul verii, însă singurul care decide schema de tratament este medicul curant.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator