fbpx

Icon Scrie un comentariu

Capela TurdanouaCurtea de Apel din Cluj a hotărât: obiectivul de la Turda aflat în administrarea Parohiei Reformate nu va fi dat în folosinţă! Cetăţenii care au luptat în justiţiei timp de doi ani de zile pentru a opri lucrările la capela mortuară din Turda Nouă situată pe strada Decebal, au avut câştig de cauză! Sentinţa este definitivă şi irevocabilă!

 

Lucările de contrucţie începute anul trecut sunt sistate acum.

 

Reamintim că peste 70 de persoane au semnat un document prin care îşi exprimau nemulţumirea legată de alegerea amplasamentului în acea zonă. Între timp a fost consultat şi un avocat, intentându-se proces Primăriei turdene, cerându-se anularea parţială a autorizaţiei de construire nr.34 din 17.03.2008 emisă de Primăria Turda, prin care s-a autorizat executarea lucărilor „Capelă nouă şi locuinţă îngrijitor pentru cimitirul reformat Turda Nouă, beneficiarul lucărilor fiind Parohia Reformată Turda Nouă”. În primă fază au avut câştig de cauză "pârâţii" , dar s-a făcut recurs, avocatul a fost şi el schimbat, iar acum, Curtea de Apel din Cluj a hotărât stoparea definitivă a lucrărilor la capelă şi darea acesteia în folosinţă pe amplasamentul menţionat.

 

"A fost un adevărat coşmar, să ştim că vom dormi cu mortul sub geam...una e să fie îngropaţi la 2 metri sub pământ şi alta să fie descoperiţi, fie vară fie iarnă. E vorba de igienă, în plus copii nu se mai pot juca în împrejurimi! Nu am fost consultaţi când s-a propus acest proiect, au făcut după cum ia tăiat capul! Să le fie ruşine!...legea prevede o distanţă minimă de 50 m faţă de locuinţe, nu 2-3 m cât este până la geamul primei case..." spune Pop Aron unul dintre cetăţenii implicaţi în proces.

 

Locuinţa pentru îngrijitor va fi definitivată, dar potrivit unor informaţii neoficiale, lucrurile nu se vor opri aici...se doreşte schimbarea destinaţiei obiectivului şi transformarea spaţiuni aferent capelei în depozit de sicrie. Că doar s-au investit sume consistente, cum să fie lăsate să "plece" pe apa sâmbetei?!

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator