fbpx

Icon Scrie un comentariu

Baza LunaBaza Aeriană de la Luna devine Flotila 71 Aeriană, alături de bazele 90 Transport, 86 şi 95. Purtătorul de cuvânt al MApN , maiorul Constantin Spânu a declarat pentru Radio Transilvania că măsura intră în vigoare de la 1 iulie, având ca scop asigurarea unui grad sporit de interoperabilitate cu structurile NATO, mai multe baze din întreaga ţară devin astfel, Flotile Aeriene.

 

"Transformarea şi modernizarea forţelor aeriene  reprezinta un proces continuu de dezvoltare si integrare de noi concepte, strategii, doctrine si capabilitati, cu scopul de a crea structuri operationale suple, de a simplifica lantul de comanda-control si de a imbunatati eficienta si capacitatea de adaptare la noul mediu de securitate, deosebit de complex...Flotilele aeriene, în cauză sunt mari unităţi de aviaţie, organizate pe escadrile în funcţie de misiunile pe care le au de îndeplinit, iar implementarea lor are ca efect creşterea puterii de luptă, a capacităţii de manevră şi a posibilităţilor de sprijin logistic" explică Spânu.

 

Reavizarea acestor noi capabilităţi asigură o capacitate de reacţie sporită la evoluţia dinamică a situaţiei aeriene, într-un sistem de comandă şi control integrat.

 

Scurt istoric

 

Aerodromul militar Câmpia Turzii a fost construit de Forţele Aeriene Române în anii 1952-1953, în scopul restructurării şi dotării cu avioane de asalt de tip IL-10.  În anul 1969 s-a înfiinţat un divizion de artilerie antiaeriană pentru apărarea nemijlocită a aerodromului Câmpia Turzii, un an mai târziu, a luat fiinţă o subunitate de aerodrom pentru întreţinerea în stare de funcţionare a aerodromului şi folosirea acestuia pentru instruirea piloţilor şi paraşutiştilor militari.

 

 În conformitate cu Ordinul Marelui Stat Major şi a Ordinului comandantului Aviaţiei Militare, începând cu data de 30.06.1982 ia fiinţă Escadrila de Aviaţie Vânătoare, care urmează să fie dislocată pe aerodromul Câmpia Turzii. De Ziua Copilului, dar în 1995 Regimentul 71 Aviaţie Vânătoare, se transformă în Baza 71 Aeriană de Aviaţie Vânătoare şi Vânătoare Bombardament şi respectiv Grupul 71 Aviaţie Vânătoare. Începând cu 30 septembrie 2004, Baza 93 Aeriană îşi încetează activitatea. Personalul şi tehnica din dotare intră în structura Bazei 71 Aeriană. În acest an Baza, devine Flotila 71 Aeriană.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator