fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

616013virgilpopCurtea de Apel Cluj va judeca astăzi dacă măsura arestării preventive, pentru 29 de zile, în cazul consilierului turdean Virgil Pop (şi candidat al PNL pentru Camera Deputaţilor), a fost legală sau nu, după ce liberalul a atacat decizia reţinerii sale. Conform anchetatorilor, există probe suficiente care să-l incrimineze pe Virgil Pop. Ieri a fost audiată şi Adina Gorgan, administratorul societăţii Turdarom Advertising SRL Turda, care l-ar fi sprijinit pe Virgil Pop în acţiunea de "albire" a banilor luaţi sub formă de mită.

Mai precis, Adina Gorgan ar fi emis o factură pentru societatea Anpero SRL Oradea, a lui Petru Chiş (denunţătorul în dosarul lui Virgil Pop), în 28 decembrie 2007, în valoare de 180.510 lei. Factura acoperea o prestare de servicii fictivă. Ulterior, în 31 octombrie 2008, a fost întocmit un contract fictiv pentru justificarea facturii emise în decembrie 2007. Anchetatorii susţin că banii respectivi îi erau destinaţi lui Virgil Pop, Adina Gorgan fiind fina sa.

Pe de altă parte, anchetatorii deţin înregistrări telefonice din care rezultă faptul că Virgil Pop i-ar fi promis lui Petru Chiş intermedierea unor contracte cu Electrica şi cu Tetarom. În plus, Virgil Pop a fost asociat cu Petru Chiş în societatea SC Skiland SRL Oradea, care a primit o finanţare de 250.000 de euro din fonduri Sapard, pentru construirea unei cabane la Muntele Băişorii. Anchetatorii susţin că fondurile au fost primite la intervenţia lui Virgil Pop, care l-a condiţionat pe Petru Chiş să-i dea 50% din societate în cazul în care va primi fondurile Sapard. Virgil Pop recunoaşte că a fost asociat la Skiland SRL dar susţine că a ieşit din societate în octombrie 2008, după ce şi-a dat seama că Petru Chiş ar avea datorii mari.

Vom reveni.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator