fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ploi torenţiale, vânt puternic şi căderi de grindină, valabilă de astăzi, ora 21.00 până mâine la aceeaşi oră, pentru jumătatea de vest a ţării. Astfel, în Maramureş, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum şi în vestul şi nordul Transilvaniei vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic şi căderi de grindină.

 

În aceste regiuni instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în această noapte şi mâine după-amiază. De asemenea, hidrologii avertizează că de astăzi până mâine, ora 6.00, debitele râurilor vor fi în creştere din cauza precipitaţiilor prognozate.

 

În urmă cu câteva minute, la Turda s-a consemnat o cădere masivă de grindină, cu bucăţi mari de gheaţă. Vremea este instabilă în continuare şi cad averse de ploaie, iar din când în când mai vine câte o rafală de grindină.

 

UPDATE 1: În câteva minute, căile de acces au devenit impracticabile, iar bisericile din oraş au început să tragă clopotele, pentru a alunga urgia care s-a abătut. Apa a depăşit 50 de centimetri în mai multe zone ale oraşului, iat intrarea în municipiu, dinspre Alba Iulia, a fost blocată circa 30 de minute. Diametrul mediu al grindinei a depăşit un centimetru, iar rafalele de vânt au ajuns la 19 metri pe secundă, în condiţiile în care precipitaţiile au fost de circa 22 litri/mp.

 

UPDATE 2: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat risc de inundaţii pe râul Arieş. Avertismentul este valabil din această seară, de la ora 22.oo şi până duminică, la ora 15.00.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator