fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Luni a fost stabilit şi câştigătorul licitaţiei. Grădina Zoologică din Turda se află printre cele 14 din ţară care vor trece printr-un amplu proces de modernizare.  Modernizarea parcului zoologic se realizează prin intermediul unei finanţări de 2.766.000 euro, din care 25% va fi suportată din bugetul local al municipiului şi din bugetul Consiliului Judeţean.

 

Lucrările de modernizare ar trebui să se finalizeze în anul 2012.

 

Mate Csaba directorul Grădinii Zoologice Turda spune că de două zile a fost desemnat câştigătorul licitaţiei care se şi apucă de treabă în câteva zile. Este vorba de un grup format din patru firme din Budapesta, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc.

 

„Începe proiectul de detaliu. În paralel venim cu demolările, organizarea de şantier avizele etc. Cert este că punem în sfârşit pe roate ceea ce ne-am propus mai demult”, spune Mate Csaba.

 

Cele mai mari probleme sunt legate de numărul de animale şi spaţiile alocate acestora. De exemplu, pentru fiecare dintre cei trei lei ai parcului zoo sunt alocaţi acum căte opt metri pătraţi, faţă de 1.000 de metri pătraţi cât prevede legislaţia. Situaţia este asemănătoare şi în ceea ce priveşte celelalte animale mari.

 

În noul proiect sunt cuprinse modernizări ce vor transforma o parte a „grădinii” într-o adevarată savană, iar actualele lacuri vor fi completate cu acvarii de mari dimensiuni. Vizitatorii se vor plimba pe o suprafaţă de teren aproape dublă faţă de cea actuală, respectiv cinci hectare şi vor putea admira animale exotice precum girafe, zebre şi rinoceri.

 

După intrarea în Uniunea Europeană, parcurile zoo nu mai pot funcţiona decât dacă respectă anumite condiţii privind standardele de îngrijire şi creştere a animalelor şi de cercetare în vederea conservării speciilor.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate