fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

648831orosEchivalentul a 3 euro - este taxa pe care trebuie să o plătească ţăranii care sacrifică porcii după normele europene. Autoritatea Naţională Sanitar - Veterinară a anunţat, încă de luna trecută, că porcii trebuie anesteziaţi înainte de a fi tăiaţi. Metoda se numeşte asomare şi este aplicată de medicii sau asistenţii veterinari.

Prin asomare cu pistol cu glonţ captiv, sistemul nervos central al animalului este distrus, astfel că acesta nu mai simte nimic. Ţăranii care nu respectă normele riscă să primească amenzi de până la 2.000 lei.

 

Prezent într-o emisiune la Radio Transilvania, Adrian Oros (foto), directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, a explicat că în mod normal după anul 2007, toate alimalele ar trebui sacrificate în abatoare specializate unde se poate practica această asomare. Dar s-a primit o deogare, prin care se specifică următorul lucru: sacrificarea mieilor sau a porcilor se poate face în gospodăriile particulare, pentru consum propriu , dar cu respectarea acestei reguli de “bunăstare” prin care se interzice chinuirea inutilă a animalelor. Asomarea nefiind altceva decât o anestezie generală temporară! “Eu m-a întâlnit cu primarii din toate comunele judeţului Cluj şi i-am rugat să identifice toate persoanele care sacrifică porcii pentru sărbători (măcelarii), iar dacă nu sunt suficiente aceste persoane să identifice vânători sau angajaţi ai Primăriei care trebuie să procure aceste asomatoare care nu au un preţ exorbitant, iar noi ne obligăm să-i instruim şi să-i ajutăm la autorizare”, spune Oros.  Unul dintre primarii care şi-a arătat înţelegerea în acest sens este şi primarul comunei Frata, Trif Vasile.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator