fbpx

 
 
5 Comentarii

popti

Pe 22 decembrie la Turda s-a desfășurat un ceremonial militar-religios, în cadrul căruia s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din fața Primăriei.

Potrivit autorităților, activitatea s-a desfășurat în conformitate cu normele sanitare în vigoare pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19. Cel puțin teoretic, pentru că practic lucrurile nu au stat chiar așa...

Un cititor TurdaNews a sesizat pe bună dreptate faptul că la ceremonie toată lumea purta mască și s-a respectat distanțarea socială, doar că preoții care au susținut slujba de pomenire nu aveau mască deloc.

„De ce preoții sunt mai presus de lege? Din câte știu Turda nu a ieșit din scenariul roșu deci masca e obligatorie pentru TOATĂ LUMEA și în spațiile deshise. Nu e pentru prima dată când preoții nu poartă mască, la fel e și la înmormântări. Nu mi se pare normal ca noi ceilalți să purtăm iar ei nu? Și ei sunt în pericol de contaminare, cu atât mai mult cu cât interacționează cu credincioșii și aceștia se pot infecta” atrage atenția acesta.

În replică așteptăm un punct de vedere al Protopopiatului Turda pe acest subiect.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! Ne poți scrie și pe pagina de Facebook TurdaNews sau prin WhatsApp la numărul 0744694876. De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția TurdaNews.   

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  adrian · 15:09 26.12.2020
  Ordinul comun al Ministerului Sănătății nr. 1103/17.06.2020 și Ministerul Afacerilor Interne nr. 95/17.06.2020, avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte

  ART I I
  . Reguli generale privind desfășurarea activităților religioase
  Paragraful nr 6.

  Pentru personalul de cult (clerical și neclerical) nu este obligatorie purtarea măștii de protecție în timpul oficierii slujbelor religioase.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  camelia · 15:59 26.12.2020
  Legea TREBUIE respectată, în cazul de față LEGEA A FOST respectată.
  Nu de puține ori, neștiința ori necunoașterea legilor de către cei ce au/nu au treabă prin mass media, face să se creeze și să se alimenteze un curent de opinie împotriva religiei ortodoxe.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ironika · 18:04 26.12.2020
  Nu are treabă cu religia ortodoxă nu mai săriți ca arși, nu contează nici ordinul respectiv ci ideea în sine deștepților! Având în vedere situația pandemică în care ne aflăm. Nu e corect ca noi toți ceilalți să purtăm mască și ei nu, ce au imunitate la virus? În plus să vă văd cât de deștepți suntem când vine preotul cu Boboteaza și intră înainte în 100 de case de unde sigur „culege un virus” și ți-l face cadou de început de an, că deh ei nu trebe să poarte mască! V=ați tâmpit la cap? Clar la mine nu va fi poarta deschisă, oricum ei vin doar să-și încaseze banii/taxa anuală, doar că anul acesta nu e la fel ca ceilalți, nici nu ar trebui să se gândească măcar la Bobotează....nu în sensul în care a fost. Copiii nu au voie la colindat dar ei pot colinda din casă în casă să-și adune banii: ? Îmi prezintă și mie un test COVID negativ? Și să facă asta la fiecare credincios, să vezi ce le piere cheful de-a face legea după bunul plac. La cât costă un test, să-l facă zilnic în perioada în care merg cu Boboteaza ar fi o treabă nu?......oricum biseria a fost mereu „stat în stat”.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Fane · 19:53 26.12.2020
  Biserica Ortodoxă este cea mai veche instituţie din teritoriile locuite de români, iar Ortodoxia este cea mai veche denominaţiune creştină atestată documentar şi arheologic.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  camelia · 15:56 27.12.2020
  @IRONIKA
  Nu sărim ca arsi dacă-i "atacată" Biserica, dar CITESTE Ordinul Ministerului Sănătății !
  Că este corect moral ori nu, că toți purtăm mască şi preoțimea nu, ăsta este reglementată de Ministerului Sănătății.
  Au respectat preoții LEGEA? DA!
  Poartă preoții mască când sunt pe stradă printre cetățeni?
  DA, poartă!
  Nu vă convine?
  Iesiți în stradă şi cereți ca preoțimea să poarte mască în timpul slujbelor.
  Apropo, cereți şi ca fiecare cetățean al României să aibă dreptul la escortă aşa cum are Băsescu, Iliescu, Constantinescu şi Iohannis, că de, suntem toți egali şi nu contează LEGEA !
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate