fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

gunoaie cimitir

Zona din apropierea cimitirului, pe strada Mărului din cartierul Băi, a devenit un loc de depozitat gunoaie de diverse feluri. Oamenii din zonă spun că deși fac sesizări, nimeni nu ia nicio măsură.

”Am fost în cursul zilei de marți în zona cimitirelor din Băi, de pe strada Mărului în control, știind că zona este mai nou rampă ilegală de deșeuri. Am ajuns în zona crucii neamului, am observat deșeurile din zonă, foarte multe deșeuri... De la deșeuri menajere, până la deșeuri provenite din construcții sau chiar cauciucuri pentru auto. Când am dat să plec, văd în fața mea o autoutilitara, șoferul zprobabil nu apucase să mă vadă sau poate chiar nici nu s-a ferit de mine, a basculat moloz în aproprierea unor morminte, când am ajuns în dreptul mașinii, a plecat imediat, crezând că plec și eu...

Însă s-a înșelat, m-am oprit, am făcut poze la gramada de moloz, șoferul între timp a întors mașina și a trecut pe lângă mine, am făcut poza și la mașină, șoferul văzând acest lucru, s-a întors la mine să-mi ceară socoteală de ce îi fac poză la mașină și la moloz... Îi explic frumos că ceea ce a făcut el nu este frumos, omenește și bun pentru mediul înconjurător. Șoferul autoutilitarei, îmi explică că molozul pe care el îl depozita acolo, o să-l bage în ciment atunci când o să mai facă morminte.... Ok, pornesc la drum, ajung însă în fața "atelierului" unde se confecționează plăcile de morminte...

moloz cimitir

Însă, colegii șoferului vinovat au sărit în apărarea lui cu amenințări cu bătaia, amenințări cum că-mi rupe capu, amenințări că sună ei pe te miri cine, că ei fac ce vor în zona aia că îi doare fix undeva. Eu însă, am rămas calm, am explicat frumos că ar trebui sa aibă un vocabular mai civilizat, dar fără șanse... Au continuat să mă înjure, să mă amenințe, chestii pe care eu le-am fumat de mult. Dacă tot am văzut că nu se liniștesc și dacă tot am văzut că, deși erau vinovați pentru depozitarea ilegală a molozului, erau tare în gură și înjurau, amenințau, că pe ei ii doare fix în.... de Poliție. Am solicitat un echipaj de Poliție Locală ca să verifice și să aplice ceea ce este de aplicat. Persoanele care depozitau ilegal moloz sunt angajați la "atelierul" de morminte de lângă cimitirul din Băi de pe strada Mărului, societatea se numește "Bazil". O să vedeți imaginile de la fața locului, imagini prin care se va vedea nivelul de educație al unor oameni.... Oameni puțin spus! Gunoaie umane!”, ne-a relatat una dintre persoanele care au sesizat depozitele clandestine de deșeuri din acea zonă.

Turdeanul spune că nu este normal să se permită depozitarea gunoaielor în acea zonă și solicită luarea unor măsuri urgente pentru a stopa aceste fenomen și pentru a-i sancționa pe cei care continuă să depoziteze gunoaie în acea zonă.

87484485 573700646611259 2997959087540404224 n

”Amenzi, identificare a persoanelor care depozitează ilegal deșeurile in zona respectiva ar fi posibila și ușor de aplicat, trebuie doar să se dorească acest lucru. Și cum în ultimul an au fost zeci de reclamații la Poliția Locala Turda și către Primărie, dar aceste instituții nu au făcut nimic concret deși ei știu bine cine sunt vinovații...”, spune turdeanul, indignat.

Vezi mai jos și o înregistrare video:

UPDATE:

O echipă de la Domeniul Public Turda a fost prin zonă pe finalul săptămânii trecute, curățând mare parte din gunoaie.

WhatsApp Image 2020 02 27 at 07.06.50 2

WhatsApp Image 2020 02 27 at 07.06.50

WhatsApp Image 2020 02 27 at 07.06.50 1

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator