fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

stirea parcari

Un locuitor din Câmpia Turzii ridică problema parcărilor amenajate în fața intrărilor la bloc, în condițiile apariției unor situații neprevăzute, în care ar fi nevoie de accesul în bloc.

”Stimati concetateni, va aduc in atentie urmatoarea problema legata de parcarile de resedinta si de parcarile facute in jurul blocurilor de locuit in general.

Fiecare iesire din scara blocurilor se termina intr-un trotuar paralel cu blocul si mai departe fie in strada fie intr-o parcare de resedinta din spatele blocului. Pe langa accesul (intrare-iesire) obisnuit al locatarilor dintr-o scara de bloc cu 10 pana la 20 apartamente pot aparea si situatii cand este necesar sa ai acces in bloc (intrare-iesire) si cu alte obiecte, lucruri, materiale, etc. Iata cateva exemple.

1. Interventia ambulantei la o persoana bolnava, ranita, etc. cu echipament de specialitate, targa, etc. si evacuarea acesteia pentru transportul cu ambulanta la UPU.

2. Interventia pompierilor intr-o situatie de urgenta (blocare in apartament, incendiu, explozie, etc.) la fel cu echipamente de specialitate.

3. Sunt situatii cand locatarii isi mai schimba mobila, electrocasnice mari, modernizari in partamente, etc. si care presupune intrarea in scara blocului cu acestea si evacuarea celor vechi.

4. Alte situatii mai deosebite si nedorite care pot aparea (evacuari de urgenta in caz de incendiu, explozie, etc).

Cum se rezolva toate aceste probleme din moment ce Primaria Campia Turzii prin Politia locala, respectiv serviciul parcari au hotarat sa faca locuri de parcare inclusiv in fata intrarilor in scara blocurilor de locuit.

Cineva de la politia locala a spus ca avem la dispozitie trotuarul. Il avem, dar ca pietoni. Dar ce facem in situatiile mai sus enumerate cand din scara blocului trebuie sa ajungem direct in strada sau in spatele masinilor din parcarea de resedinta ? Sarim peste masini ? Mergem pana la coltul strazii, 50-100 m unde nu mai sunt masini parcate, cu targa, cu mobila, cu frigiderul?

Cel putin in blocul in care locuiesc eu, noi locatarii ne-am organizat ca in fata blocului unde parcarea este la liber sa nu parcam in dreptul intrarii in scara (am desenat un patrat cu un X in interior ca sa marcam locul) iar in spatele blocului unde este parcarea de resedinta (primele parcari care s-au "amenajat" si care pana azi nu a fost trasata de primarie) am trasat noi locurile de parcare (oblic fata de trotuar din cauza spatiului redus) si am lasat un culoar de 1 m in dreptul intrarii in scara. Se pare ca cei de la parcari s-au hotarat sa traseze ei pacarea si fara sa lase liber locul de iesire din scara blocului de locuit.

Avand in vedere motivele enumerate mai sus eu unul sunt de parere ca spatiul (cel putin 1 m) din dreptul scarii trebuie sa ramana liber pentru a permite accesul direct din strada sau din parcarea de resedinta. Dumneavostra ce parere aveti?

P.S. Poate citeste aceasta postare si un specialist ISU si ne poate spune o parere avizata.”, a atras atenția Florin-Liviu Taloș.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! Ne poți scrie și pe pagina de Facebook TurdaNews sau prin WhatsApp la numărul 0744694876. De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția TurdaNews.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator