fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

 

lapte praf

O mămică din Câmpia Turzii ne-a sesizat faptul că în localitate ar exista o adevărată ”mafie” a laptelui praf care se dă gratuit. Totul ar porni de la unele doctorițe din Policlinică, de la Pediatrie, care eliberează rețete doar ”pilelor”. Acestea ridică ulterior laptele praf gratuit, de la serviciul Asistență Socială din cadrul Primăriei. În multe cazuri, acest lapte praf este comercializat ulterior pe ”piața neagră”, la prețuri sub cele oficiale din comerț, deși se stipulează foarte clar că nu poate fi comercializat!

 

”Copiiilor nou născuți li se oferă lapte praf, Nan 1 Optipro, de la Asistență Socială și doamnele doctor sunt obligate să de-a lapte praf la toată lumea, iar cele din Câmpia Turzii nu dau numai la cine vor dânsele! Adică la pile! Pilele dânselor ne vinde laptele praf care îl primesc pe gratis nouă, la cele care nu primim, cu 45 lei badogu. Și mie îmi convine să iau așa, decât să iau din farmacii, care e 60 lei badogu. Iar doamnele doctor dau la cine vor dânsele și plus de asta mie mi s-a zis, când am întrebat de ce nu primesc, "aveți o situație financiară buna".

Doamnele doctor trebuie să prescrie rețetă, cu care trebuie să merg la Asistența Socială după lapte. Fără rețetă de la dânsa nu pot să îl ridic. Și ea nu a vrut să îmi dea pentru că a zis că copilul este bine îmbrăcat cu haine de firmă. Nu mi se pare corect”, ne-a relatat o mămică.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția  TurdaNews.

UPDATE:

Jurnalistul Ovidiu Bucur, de la RefleqtMedia, a sărit în apărarea ”mafiei” cu ajutorul căruia se fac bani frumoși din laptele praf care se distribuie GRATIS!

”Înainte de a acuza cu privire la „mafie”, femeia ar trebui să-și prezinte actele doveditoare a calității de beneficiare a laptelui praf gratuit”, a spus Ovidiu Bucur în articolul ”Nu există nicio mafie a laptelui praf”, cu referire la sesizarea publicată de TurdaNews. Jurnalistul susține că lapte praf nu primește oricine sau toate mamele, ci doar în cazurile de copii (0-12 luni) în cazul cărora se constată o creștere necorespunzătoare, copiilor ale căror mame au contraindicații de alăptare, copiilor adoptați sau aflați în centrele de plasament, copiilor cu mame decedate.

Totuși, intervenția jurnalistului nu spune nimic despre ”practica” semnalată de cititoarea TurdaNews, care a explicat cât se poate de clar că laptele praf se ridică în baza unor adeverințe eliberate de medicii pediatrii din Policlinică, iar aceștia eliberează doar ”pilelor”, care ulterior comercializează ”la negru” laptele praf obținut gratis. 

Se pare că afacerea este atât de înfloritoare, încât jurnaliștii care pot fi cumpărați sunt puși să apere ”mafia laptelui praf”.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate