fbpx

 
 
1 Comentariu

cartier lut

Pe strada Ialomitei din cartierul Lut din Câmpia Turzii, în perimetrul caselor, ne-au fost taiate gardurile de plasa de la case la un numar de aproximativ cinci vecini iar infractorii ne-au intrat noaptea în curte. Sesizata de Fabian Iosif, vecinul meu, Politia locala, prin politistii locali trimisi la fata locului, NU a intreprins absolut nici o masura de idendificare a infractorilor sau de prevenire a altor distrugeri. 

 

Ca o consecinta, infractorii au intrat în alte patru curti la scurt timp, noaptea. De câteva zile, traim cu teama ca aceste spargeri si distrugeri vor lua amploare, se vor extinde si agrava, inclusiv ca vor intra în casele noastre peste noi. Strada este locuita în general de pensionari, oameni harnici si onesti, gospodari, platitori de taxe de protectie si impozite catre primarie. Cu toate acestea, bâtrânii stau noaptea cu furcile la usa si becurile aprinse, terorizati si îmbolnaviti din cauza unor infractori din cartier tolerati de Politia locala prin dezinteresul cu care actioneaza. 

Totodata, aceeasi indivizi, au devalizat cladirea de la “arena de fotbal”, care este a Primariei, ea fiind ridicata si modernizata din bani publici cu sume exorbitantela acea vreme. Au fost sparte geamurile, usile distruse, utilitatile furate sau distruse, apa si curentul fiind la discretia celor care joaca carti, fac gratare în cladire, au furat panouri din gard, îsi spala masinile si au întoxicat cladirea cu peturi de bere si sticle de alcool, fecale si alte mizerii. 

Din sursele noastre, principalii vinovati sunt un grup de adolescenti de la Bocul ANL, asa-zisii “Mirel”, “Meda” si grupul lor, dar si cei care sunt în posesia cheii de la aceasta cladire, un bun public gândit în principiu ca “Baza sportiva pentru copii”. În prezent, cladirea este o ruina, la mai putin de cinci ani de la ridicarea si modernizarea ei. 

Solicitam Politiei locale si celorlati reprezentanti ai primariei sa adopte masuri legale care se impun împotriva infractorilor, hotilor si a celor care ne ameninta viata, liberi si la vedere, dar  si bunurile proprii, în cartierul Lut. Sa fie montate camere de luat vederi, amplasat un echipaj de politie permanent în cartier, în special în perimetrul blocului ANL, asa cum a existat înainte. Asta, cu atât mai mult cu cât acest cartier este ocupat de un numar mare de asistati social, multi dintre ei fara locuri de munca, cu caziere suspecte si un comportament inadecvat (manele la maxim zi si noapte, urlete si batai, contrabanda cu tigari si altele, scuipat seminte, gunoaie la voia întâmplarii, copii nescolarizati, etc.). Reprezinta masa ignoranta de votanti pentru edilii din Primarie. Doar asa se explica nesanctionarea lor si indiferenta autoritatilor locale.  

La momentul apelului, politistii locali si ceilalti reprezentanti ai primariei sa se prezinte la fata locului cu interes, autoritate, disciplina si responsabilitate, nu asa cum o fac în prezent, niciodata prompt. 

Daniela Dolha

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția  TurdaNews.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Drăgan Traian · 08:11 28.08.2018
    Oameni buni,polițiștii locali au venit,au constatat și sigur au predat cazul Poliției Române care este abilitată sa efectueze cercetarea la fața locului și instrumentarea cazurilor de distrugere și furt!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate