fbpx

 
 
Scrie un comentariu

cartier lut

O cititoare din Câmpia Turzii, care locuiește în zona cartierului Lut, a sesizat faptul că secțiunea de ”Audiențe online” de pe siteul Primăriei Câmpia Turzii nu mai funcționează de mai bine de un an (este blocată secțiunea), motiv pentru care a ales să se adreseze administrației locale prin intermediul rubricii noastre.

 

”Fiindcă sub deviza modernizării ṣi eficientizării siteul “Audiențe online” al Primăriei Câmpia Turzii este blocat de mai bine de un an, în fapt, ṣi pot bănui, practicându-se nesimțitor “politica pumnului în gură”, vă rog pe dumneavoastră, în calitate de câini de pază ai democrației, să faceți auzite o serie de nereguli sesizate în repetate rânduri administrației locale. A se vedea din imagini parcurile de joacă ale copiilor din cartierul Lut transformate într-o junglă urbană, cu hinte ruginite si sărăcăcioase, bolovani ṣi sticle sparte, mărăcini ṣi bălării, iarbă până la brâu, în care ne temem pentru copiii noṣtri nu doar de câini ṣi capuṣe ci ṣi de ṣerpi ṣi alte vietăți. Domeniul Public, de fapt, pentru ce înghite banii noṣtri în mod gratuit și păgubos? De ce nu sunt demolate garajele ṣi alte acareturi pentru ca spațiul să fie restituit zecilor de copii care sunt nevoiți să se joace în stradă, ṣi ea ciuruită de gropi si fără capace de canalizare? De ce proprietarul clădirii fostei „Creṣe”, o dărâmătură neîngrădită care pune în pericol viata copiilor, plină de gunoaie ascunse sub bălării, nu este sancționat conform legii?

Unde este paza ṣi protecția în cartierul Lut? Controlează cineva construcțiile ilegale ṣi haotice (în plină stradă), pe cei care locuiesc în cartier fără forme legale sau cu chirii nedeclarate, normele de comportament (muzica dată la maxim până la ore târzii, depozitarea gunoaielor la voia întâmplării)? Polițiṣtii locali coboară vreodată din maṣină când ajung în cartierul Lut? Există vreun proiect social pentru copiii nevoiasi din cartier, mulți de etnie romă ṣi care necesită o atenție sporită, după modelul altor primării care au accesat fonduri europene oferind astfel meditații, rechizite, spații educative, masa caldă, toate cu scopul stopării abandonului ṣcolar? Sunt, oare, acestea subiecte de interes pentru primarul în funcție?”, ne-a transmis cititoarea noastră.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția  TurdaNews. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate