fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Autoturismul unui important om de afaceri din zonă a fost fotografiat de un cititor, parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap (semnalizat ca atare, prin vopsire și inscripție specială), din zona centrală a municipiului Turda!

 

Asta deși în zona respectivă erau multe alte locuri libere.

”Desi existau multe locuri de parcare neocupate, ”dl handicapat” si-a gasit locul, desi pe parbriz nu avea nici un insemn in acest sens!”, ne-a semnalat cititorul care ne-a trimis mai multe poze.

Poliția Locală Turda a transmis un comunicat-avertisment, în cursul lunii august 2017, privind faptul că persoanele care parchează pe aceste locuri fără a avea dreptul, sunt pasibile de sancțiuni contravenționale!

”Conform prevederilor art. 65 alin. 2 teza a II-a din Legea nr. 448/2006 republicată și actualizată privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap:”Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimație beneficiează de parcare gratuită”.

În aceeași ordine de idei, potrivit prevederilor art. 100 alin. 1 lit. f.) din Legea nr. 448/2006 republicată și actualizată privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap:”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Pe această cale, vă solicităm în mod respectuos să respectați normele legale amintite în rândurile de mai sus și să nu uzați de legitimațiile eliberate persoanelor cu handicap în situațiile în care acestea NU se află în autovehicul la momentul parcării pe locurile special amenajate.

Specificăm faptul că polițiștii locali vor efectua verificări și vor monitoriza zonele în care se află locuri de parcare pentu persoanele cu handicap, iar cei care nu respectă prevederile legale în vigoare vor fi sancționați contravențional”, precizau atunci reprezentanții Poliției Locale Turda.

Citește și:

COMUNICAT DE PRESĂ Privind parcarea pe locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția  TurdaNews. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate