fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Un cititor ne-a trimis o sesizare, care privește magazinul Lidl din Turda, situat în zona Micro 3. Cititorul nostru spune că, în timp ce se afla la cumpărături, în incinta magazinului care comercializează cu preponderență alimente, se efectuau lucrări de vopsitorie, folosindu-se substanțe cu un puternic miros și care generau iritare, atrăgând atenția că această procedură ar putea afecta alimentele, punând în pericol și sănătatea oamenilor!

 

”Doresc sa va sesizez o activitate care reprezinta un pericol major, afront la sanatatea populatiei din oras care a efectuat cumparaturi in magazinul Lidl din Turda in data de  12.05.2017, in jurul orei 19,45.

In magazin era un miros insuportabil de diluant si era foarte clar ca se efectuau lucrari de vopsitorie, atat in magazin cat si in exteriorul lui. Precizez ca se pulveriza cu aer comprimat, vopsele  pe baza de solventi (diluant) care s-au raspandit intr-o concentratie ridicata atat in interiorul magazinului, purtati de curentii de aer in momentul inchiderii/deschiderii usilor, cat si si zona parcarii si a zonei de preluare cosuri. La atentionarea mea si altor clienti ca situatia nu este in regula si ca se lucreaza cu substante periculoase personalul a confirmat ca si ei suporta cu greu aceeasi situatie de la amiaza, dar  ca ce sa faca?! Doresc sa amintesc ca magazinul vinde si depoziteaza produse alimentare  si ca astfel de lucrari nu sunt benefice sanatatii noastre si cu efecte in timp!​              ​

Mi s-ar fi parut normal ca magazinul sa fie inchis, alimentele retrase sau protejate pe perioada acestor lucrari pt ca toata lumea ar fi inteles situatia  dar la noi, afacerea si tintele de vanzari/profit sunt pe primul plan (politicile firmei sunt vanare de vant) si nu sanatatea oamenilor.

Rog cititi riscurile la care se supun cei care manipuleaza sau care intra in contact cu astfel de substante - bine ca in intrepriderile unde lucram se iau masuri conform Normelor ​E​uropene si se fac ​i​nstruiri​ serioase ​privind utilizarea acestor substante dar le imprastiem fara discernam​a​nt in mag​azinele alimentare.

Va confirm faptul ca la iesirea din magazin  am avut senzatia de gust dulceag in gura, iritatia a ochiilor, o senzatie de ameteala, tip intoxicare usoara atit eu cat si sotia, de la aburii de diluant.

Deasemenea ca nu am vazut nici cele mai elementare masuri de protectie PSI si de protectie a lucratorilor la utilizarea acelor substante inflamabile.

Am sesizat Politia locala care sper ca va lua masurile necesare (dar care nu are o adresa de e-mail, pe care sa o pot pune in CC pt a nu fi probabil deranjati decat telefonic pt a nu lasa urme).

Ma  adresez si Ministerului de Interne pt a solutiona atitudinea dispecerei de la 112 din seara respectiva - care m-a trimis la plimbare intr-un mod lipsit de bun simt si profesionalism, la asesizarea mea privind un pericol al sanatatii populatiei si de incendiu - cum ca nu este de competenta politiei, o lipsa totala de bunavointa si instruire (mi-a trantit telefonul in nas!).

Ce s-a intimplat la Colectiv, inca nu s-au tras invataminte!

Cu aceasta ocazie astept si raspunsul SC LIDL SA  privind masurile luate pt lipsa clara de competenta , a sefului de magazin cat si a celui care a contractat si  avizat lucrarile de acest tip , fara cea mai elementara educatie de sanatate si siguranta  publica si de cunoasterea a legilor.”, ne-a scris Adrian Drăgan.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția  TurdaNews. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate