fbpx

Scrie un comentariu

SC Domeniul Public Turda SA este acuzată că poluează prin Stația de Mixturi Asfaltice, situată pe strada Mihai Viteazu! Conform unor prevederi legale pe care le invocă, ar rezulta că stația de mixturi asfaltice ar trebui să fie amplasată la minim 500 de metri de zonele locuite, situație care nu s-ar respecta, motiv pentru care solicită să se prezinte public dacă există autorizație valabilă de funcționare și dacă are, în ce condiții a fost obținută.

”In conformitata cu Legea nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, am adresat Primariei Turda, Prefecturii Cluj, Ministerului Sanatatii, Ministerului Mediului, rugamintea de a-mi comunica in termenul legal, daca Statia de Mixturi Asfaltice si Statia de Betoane situate in Municipiul Turda, str. Mihai Viteazu, apartinand RADP Turda, este autorizata sa functioneze si daca are autorizatii de functionare valabile. Eu locuiesc in zona si pot sa spun ca aceasta statie nu are ce cauta intr-o zona locuita deoarece polueaza.

Amplasarea Statiei de Asfalt si a Statiei de Betoane nu respecta prevederile ORDINULUI  Nr. 119 din  4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei emis de MINISTERUL SANATATII, publicat in: MONITORUL OFICIAL  NR. 127 din 21 februarie 2014. Acest ordin, la ANEXA 1, Art. 11 prevede:  Distantele minime de protectie sanitara intre teritoriile protejate si o serie de unitati care produc disconfort si riscuri asupra sanatatii populatiei sunt urmatoarele: - Statie de preparare mixturi asfaltice, betoane - 500 m. In acest act normativ se prevede un termen de 180 de zile pentru ca toate firmele sa se conformeze cu prevederile legale.

RADP Turda isi desfasoara illegal activitatea in aceasta locatie deoarece amplasarea ei este la aproximativ 4-5 metrii de casele din zona. Daca legea prevede ca distanta dintre Statia de Mixturi Asfaltice si Betoane si casele de locuit sa fie de minim 500 de metrii cum este posibil ca in realitate aceasta distanta sa fie de 4-5 metrii? Pe o distanta de 500 de metrii in jurul Statiei sunt construite de zeci de ani, sute de case in care locuiesc sute de oamenii, zona Materna se afla la 300 m. Sanatatea lor nu este pusa in pericol? Are RADP autorizatii valabile? Daca da, aceste autorizatii au fost eliberate ilegal (conform actului normativ mai sus mentionat). Voi ce spuneti?”, ne-a scris Cosmin Piper.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția  TurdaNews.  

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate