fbpx

 
 
Scrie un comentariu

O cititoare ne-a semnalat o situație discriminatorie, privind aplicarea unor amenzi din partea unor polițiști locali, în situații similare de încălcare a prevederilor legale. Și se întreabă: de ce în orașul nostru legea nu se aplică pentru toți la fel?

”De ce in orasul nostru legea nu se aplica pentru toti la fel? Va explic: azi dimineata, in jurul orei 9:36, asteptam sa predam sefului nostru actele, colega mea nu a gasit loc de parcare, dar nu era sg care parcase in statia de taxi, in spatele masinii ei era parcata o masina alba cu nr CJ 53 DYF.

Din masina politiei locale s-au coborat 3 agenti, unul a venit la colega mea, i-a cerut actele pentru intocmirea procesului verbal de amenda, iar la d-nul din masina din spate un alt agent, au dat mana, s-au salutat prieteneste l-a rugat sa mute masina pe urma s-au pus la discutii, iar pe colega mea a amendat-o.

Oare legea nu e acceasi pentru toata lumea, nu erau parcate regulamentar nici una din cele 2 masini. Pe ea a amendat-o, pe prieten nu. As dori sa fie publicata stirea pentru a sti lumea ce politisti avem, ii o rusine.”, ne-a sesizat Paula Precup Sitas.

UPDATE 29.12.2016, ora 21.00:

Șoferul mașinii indicate în reclamație, Valeriu Popa, ne-a contactat, pentru a ne preciza că reclamația cititoarei noastre este nefondată, situații fiind cu totul alta.

”Eu trebuia să mă întâlnesc cu cineva, să-mi dea un tabel de gaz, în circa 15 minute. Eram cu mașina firmei Diferit din Cluj. Am parcat pe scuarul de taxi, în spate la o mașină, cu motorul pornit, cu avariile puse și fără să mă dau jos din mașină. În fața mea, la mașina respectivă, erau trei doamne, nici nu știam că este a lor mașina. La un moment dat, a venit o mașină de Poliție și din ea s-au dat jos mai mulți agenți. Unul dintre ei a venit la mine, atenționându-mă că nu am voie să parchez acolo. I-am explicat situația, că aștept pe cineva care trebuie să apară, că sunt în mașină, cu motorul pornit. Mi-a dat un avrtismnet, iar ulterior mi-am dus să-mi iau un bilet de parcare și am stat în parcare. Pot demonstra că am bonul de parcare. 

Un alt agent a mers la mașina din față. Nu știu ce au discutat și nu știu de ce le-a dat amendă. Poate, dacă măcar una dintre ele stătea în mașină, cu motorul pornit, așa cum am procedat eu, nu-i mai dădeau amendă. Eu sunt un simplu cetățean, nu sunt nu știu cine, ca să se spună că m-au favorizat în vreun fel polițiștii locali”, ne-a spus Valeriu Popa.

UPDATE 2, 30.12.2016, ora 9.30:

Vasile Dorin Mănăilă, din partea Poliției Locale Turda, ne-a comunicat că situația nu a fost cea reclamată de cititoarea noastră. În fapt, polițiștii trecuseră prin zonă cu vreo 20-25 de minute înainte și au atras atenția femeii care era cu autoturismul parcat neregulamentar, că trebuie să plece de acolo, în caz contrar riscă sancționarea cu amendă. Ulterior, când au revenit în zonă, au constatat că mai era un autoturism parcat neregulamentar, în spatele celui care fusese atenționată, motiv pentru care un polițist local a mers să-l legitimeze pe respectivul șofer, iar un altul a mers la mașina femeii reclamante.

Bărbatul din mașină a înțeles că este parcat neregulamentar și și-a mutat mașina de acolo, într-un loc de parcare. A primit un avertisment din partea polițiștilor locali. Doamna cu mașina nu s-a mișcat din acel loc, deși fusese atenționată anterior, iar din acest motiv i s-a întocmit proces verbal cu amendă.

”De când am venit la Poliția Locală, am încercat să profesionalizăm activitatea polițiștilor locali. De regulă, ei mai întâi atenționează și abia apoi aplică amendă, în cazul în care atenționarea nu este luată în considerare. Cum ați fi vrut să procedeze în acest caz, după ce femeia a fost atenționată, inițial, dar a refuzat să plece din locul în care parcase neregulamentar? Polițiștii locali au procedat corect!”, ne-a transmis Vasile Dorin Mănăilă.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc? TurdaNews îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția TurdaNews. 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate