fbpx

Scrie un comentariu

Mare atenție la păcălelile prin telefon! În această seară am primit o înregistrare audio, cu o potențială păcăleală prin intermediul telefonului mobil, prin care posesorul unui anumit număr de mobil este înștiințat că tocmai a câștigat o mare sumă de bani!

 

Mai precis, este vorba de un apel de la numărul +211178800255, care se termină înainte de a răspunde.

Cei care sună înapoi se pot trezi cu facturi imense, pentru că, se pare, numărul este unul cu suprataxă.

Potrivit site-ului Comisiei Federale de Comunicaţii, schema este o înşelătorie denumită generic „one ring” (un apel – n.red.). Conform unui articol postat pe site-ul comisiei, cel care sună înapoi la numărul respectiv sunt anunţaţi că au câştigat un premiu consistent sau primesc mesaje cu tentă sexuală. Cei care sună la numărul respectiv şi se trezesc cu o suprataxă trebuie să încerce iniţial să rezolve problema la operatorul de telefonie mobilă şi, dacă este nevoie, să contacteze autorităţile.

Pe internet, românii care au primit astfel de apeluri spun că suprataxa poate să fie de la 0,3 euro la 60 de euro.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc? TurdaNews îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția TurdaNews.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator