fbpx

Scrie un comentariu

Abordez în câteva cuvinte o problemă națională pe care o avem de foarte mulți ani în țara noastră. Străzile orașelor în care trăim și pe care ne plimbăm, fie pe jos fie cu mașina… Cred că este simplu o privire în ansamblu peste străzile cartierelor noastre din Turda pentru a ne da seama că au nevoie de toată atenția autorităților noastre cât mai curând posibil.

Mă mândresc că sunt turdean și iubesc orașul acesta, dar cert este adevărul că străzile noastre sunt oglinda sinceră în care fiecare autoritate peste care noi ne-am pus votul de încredere, ar trebui să privească cu foarte mare atenție. Aceste străzi „vorbesc” într-un anumit fel și sunt răspunsul promisiunilor de aleșii noștri.

Sunt conștient că strada pe care doresc astăzi să o menționez nu este singura care „vorbește” în acest fel, dar cu siguranță este una dintre străzile care necesită cât mai urgent posibil atenția celor care sunt în conducerea acestui minunat oraș!

De 42 de ani locuiesc pe strada Salinelor, la nici 25 metri de parcarea obiectivului nostru turistic: Salina Turda, și cu regret dar și cu durere spun că întotdeauna această strada a fost un dezastru de nedescris. Toate „lucrările” (ca să nu spun „toate cârpiturile”) care s-au făcut de-a lungul anilor au ținut până la prima ploaie. Pentru a identifica mai ușor problema noastră am să numesc partea care este pe jumătate asfaltată - Salinelor A, iar cea care se află în paragină Salinelor B. Motivele pentru care această stradă are o nevoie disperată de atenție autorităților noastre sunt:

- Salinelor A este asfaltată (peticită) doar de jumătate - cealaltă jumătate (Salinelor B) se aseamănă cu o uliță dintr-un sat uitat de lume și nu cu o stradă a unui oraș cunoscut acum în toată Europa…

- la nici 10 metri de parcare, unde începe Salinelor B, se vede acel dezastru de nedescris (parcă am privi spre un alt oraș)

- locuitorii acestei străzi, Salinelor B care este în paragină, plătesc aceleași taxe și impozite precum cei de pe Salinelor A și bineînțeles precum cei de pe strada Tunel, stradă renovată și pentru care am tot respectul…

- Un alt motiv este frustrarea de pe fața turiștilor din întreaga țară care au întrebat de nenumărate ori, sub formă de glumă sau mai în serios: „au rămas ăștia fără asfalt?”. „Așa loc turistic nemaipomenit de frumos cu o așa stradă, se poate?” „Cum este posibil să acceptați așa ceva?”

- Și un ultim motiv pe care doresc să-l menționez este faptul că în umila mea părere această stradă (și nu numai) pătează și murdărește imaginea prețioasă a orașului nostru Turda!

Dacă considerați și dvs că această stradă „STRIGĂ” prin toate „gurile” din răsputeri: „AJUTOR” vă rugăm să luați măsuri urgente pentru o asfaltare bine făcută, o dată și pentru totdeauna. Această stradă pe care se află minunatul și mărețul obiectiv turistic Salina Turda are nevoie de noi!!!

Aștept și părerea ta!

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc? TurdaNews îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate