fbpx

Scrie un comentariu

Acum, ceva timp, citeam un articol în care era vorba despre Policlinica din Câmpia Turzii ( http://www.turdanews.net/articole/39482-cetatenii-reclama-conditii-inumane-la-policlinica-din-campia-turzii.html ). Doamna Dolha Daniela are mare dreptate în tot ceea ce spune! Însă, din păcate, aceste lucruri îngrozitoare se întâmplă şi în spital.
Aş vrea să vă exemplific printr-o experienţă personală: în 31 ianuarie 2016, în jurul orei 11 dimineaţa bunicului meu i se făcuse rău şi din această cauză a căzut jos lovindu-se la o mână şi la picior. A fost chemată ambulanţa, totul a fost bine până când a ajuns la spital. Acolo, a început " dezastrul ", am realizat că trăim într-o lume în care dacă nu dai şpagă nimeni nu te ia în considerare, practic, pentru ei nu exişti. În fine, asistentele i-au dat jos hainele şi l-au lăsat acolo, pe pat să zacă. Înainte punându-i întrebarea: " Ce te doare, moşule? ".

Îi era frig. Temperatura de pe coridoare era asemenea celei de afară. Unchiul meu striga disperat după o asistentă: nimeni. Starea bunicului era din ce în ce mai gravă. O asistentă care le servea masa unor pacienţi îi spusese că vine ea (după ce termină). Deja bunicul era rău, rău de tot. Una dintre acele "salvatoare de vieţi" îl pusese pe unchiul meu să-i acorde primul ajutor. Cine face asta? Cum să faci aşa ceva? Mai ales dacă nu ai nici o specializare în acest domeniu...

" Doamna " fugise după doamna doctor şi după un aparat de resuscitare. A fost prea târziu. Bunicul murise. A venit timpul externării, dar certificatul de deces urmând să fie eliberat luni. Luni dimineaţa (01 februarie 2016) la ora 8 eram la spital. Am aşteptat acolo până la ora 11:30 (nervii ne erau întinşi la maxim), într-un sfârşit am primit certificatul de deces şi ne-am îndreptat spre evidenţa populaţiei. Acolo am dat de o altă problemă: pe certificat nu era notată nici o boală.

Bunicul nu suferea de nici o boală, deci trebuia inventată una. Ne întoarcem la spital apoi iarăşi la evidenţa populaţiei. Tot nu era bine. Încă o dată la spital: au inventat 2 boli şi ne-am reîntors la evidenţa populaţiei. Treaba nu era rezolvată. Hipertensiunea arterială a fost scrisă prescurtat (HTA), încă o problemă. Din această cauza, doamna de la evidenţa populaţiei ne-a spus să revenim "mâine" ( adică marţi ). Doamnă dragă, în aceste condiţii în cât timp vom avea certificatul de deces "aşa cum trebuie ", într-o săptămână sau mai mult?
Vă lăudaţi că aţi modernizat spitalul, dar dacă pacienţii sunt trataţi, mai bine spus, nu sunt trataţi... degeaba! Totul e de faţadă, voi, aveţi toate beneficiile, iar de noi uitaţi, ipocriţilor!
Aşteptăm o schimbare, dar nimeni nu îşi dă silinţa să o facă. Se moare în spitale din cauza nepăsării! În acestă ţară ne dorim să trăim? Vreau să fac apel la cei "de sus"... Aşa ceva nu se poate! Cu asemenea întâmplări, nu mai avem un viitor. Pot muri tineri cu un viitor în faţă. Asta vă doriţi? Vreţi să ne omorâţi! Să scăpaţi de noi! SĂ VĂ FIE RUŞINE! SĂ VĂ FIE RUŞINE PENTRU CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ DIN CAUZA VOASTRĂ... SE MOARE DIN NEPĂSARE!

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc? TurdaNews îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate