fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Un cititor al publicației noastre ne-a transmis câteva informații revoltătoare, acuzând că socrul său a decedat din cauza tratamentului inadecvat primit la spitalul din Turda! Deși a depus o reclamație către conducerea spitalului, nu a primit nici un răspuns, deși au trecut mai bine de 40 de zile. Prin intermediul presei, el încearcă să facă lumină în acest caz și să oblige conducerea spitalului să-i transmită răspunsurile așteptate.

Iată adresa sa:

”Subsemnatul Zamfir Corneliu, domiciliat in jud. Cluj, mun. Turda, str. Potaissa, nr. 58, tel 0740034..., 0724234..., solicit sprijinul mass-mediei si al factorilor de conducere responsabili carora ma adresez, pentru tragerea la raspundere a tuturor celor care se fac vinovati de decesul socrului meu.

AM ALES ACEST TITLU DAT RECLAMATIEI MELE DEOARECE  ACEASTA A FOST REACTIA UNOR PRIETENI SAU ELEVI, LA AFLAREA VESTII CA TATAL PROFESOAREI (sotia mea) S-A STINS DIN NEGLIJENTA MEDICILOR DE GARDA, DIN SPITALUL TURDA.

Situatia o prezint pe scut mai jos iar in subsol si in atach prezint sesizarea mea adresata managerului spitalului mun. Turda din data de 24.11.2015 (mentionez ca am fost si in audienta in 25.11.2015), reclamatie la care nu am primit raspuns nici in termen legal si nici pana azi:

      - in data de 22.11.2015 (duminica!!!), aprx orele 16.30 socrul meu, Pinzar Onisie, a fost consultat la domiciliu, apoi dus cu ambulanta SAJ la CPU Turda pentru ca era constipat si trebuia sa i se schimbe sonda urinara. Avea tensiunea 13,5, era constient si mergea singur in picioare

      - in data de 23.11.2015 (luni), aprx orele 06.50 l-am gasit pe socrul meu intr-un salon din CPU, avea plosca urinara plina la maxim cu sange, el prezenta urme de sange in jurul gurii, vorbea silabisit si parea sleit si epuizat,cerandu-mi sa-l intorc in pat.

     - Detalii privind atitudinea dr. Martinovici si dr. Jecan cu care am intrat in contact in acea dimineata o gasiti descrisa in sesizarea adresata managerului spitalului,  in subsol si in atach

     - in data de 23.11.2015, aprx orele 08.30, garda care a intrat in serviciu l-a consultat pe socru si a gasit tensiune 6 din cauza pierderii de sange in plosca, anemie severa in prag de moarte (daca ar fi trecut peste noapte prin salon macar infirmiera, in cele 14 ore, ar fi vazut plosca insangerata). Socrul a fost introdus de indata la terapie intensiva pentru transfuzie si perfuzie. In acea dupa-masa cand am fost in vizita mi s-a spus ca din cauza pierderii de sange a facut infarct si viitorul lui este sumbru.

     - in data de 24.11.2015 m-am adresat managerului spitalului, (dr. Grumaz) in scris, ulterior personal a doua zi, pentru a-mi da explicatii fata de atitudinea si neglijenta medicilor si asistentelor din garda de duminica care au determinat infarctul socrului meu.

     - pana in data de 29.11.2015 socrul meu a ramas internat la terapie intensiva in spitalul Turda, numai in perfuzii si transfuzii, tot timpul a fost constient, in conditii de neimaginat: tot spitalul este in renovare, cu nailoane in loc de usi, curent de aer pe la ferestre etc, in zgomote de bormasini si frig crunt - motiv pentru care in 29.11 dimineata am informat DSP-ul Cluj (dr Moisescu), care de indata l-a transferat la Institutul Inimii Cluj (ocazie cu care am aflat ca spitalul Turda nu trateaza infarctul..... )

     - in data de 30.11.2015, dimineata, a mai facut un infarct la Institutul Inimii  si a decedat (care s-a suprapus cu celalalt infarct aflat in evolutie si provocat de garda din spitalul Turda, asa cum scrie in adeverinta eliberata de institut)

Domnule secretar de stat, d-le dr. Raed Arafat, sistemul de primiri urgete, profesionist si prompt, nu l-ati implementat la Turda?

Am fost nevoit sa mediatizez acest caz in speranta primirii unui raspuns adecvat, pentru pedepsirea vinovatilor si prevenirea unor cazuri similare in viitor (urmare poate si a unui eventual sprijin al mass-mediei - din cazul Colectiv am tras concluzia ca nu se poate altfel) si astept sa mi se raspunda punctual:

     1. activitatea medicilor de garda din CPU Turda este standardizata si procedurata? iar garda de ce nu isi cunoaste si aplica atributiile?

     2. cine raspunde la nivelul jud Cluj de coordonarea activitatatii din toate compartimentele de primiri urgente (CPU)?

     3. ce masuri ati dispus, dupa cercetarea cazului, fata de medicii si asistentele care trebuiau sa-l supravegheze pe socrul meu dupa ajungerea acestuia la CPU Turda cu ambulanta, duminica 22.11.2015, orele 16.30? Daca era supravegheat in cele 14 ore ar fi vazut careva din garda ca se scurge sangele din el in plosca si ar fi putut interveni ori transfera.

     4. ce masuri ati dispus fata de conducerea spitalului Turda pentru refuzul de-a-mi raspunde la sesizarea mea din 24.11.2015?

     5. solicit, totodata, copie xerox după foaia de ambulanta a socrului meu, Pinzar Onisie

Si concret, doresc sa imi spuneti cum a fost posibil ca socrului meu sa i se scurga sangele din el, la vedere timp de 14 ore, sa ajunga la tensiunea 6 luni dimineata, sa faca infarct miocardic si sa nu observe nimeni din garda? (desi se afla in salonul de la primiri urgente. Toti au dormit in camerele alaturate????).

SOLICIT TOTODATA CA ORGANELE ABILITATE SA SE AUTOSESIZEZE SI SA INCADREZE DUPA CODUL PENAL ACEST CAZ”.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc? TurdaNews îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă!

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate