Ariana, o fetiță din Turda grav bolnavă, are nevoie de ajutorul nostru!

ariana 2 (1)

O fetiță din Turda grav bolnavă are nevoie de un tratament costisitor pentru o șansă la o viață normală. Familia nu își permite să acopere financiar tratamentul, dar face un apel la toți cei care o pot ajuta pe Ariana.

Oamenii cu suflet mare sunt așteptați să se implice și să-i acorde Arianei o șansă la o viață normală. Tratamentul de care are nevoie fetiția se ridică la aproximativ 50.000 de euro o sumă imensă pentru o familie greu încercată.

Mama Arianei ne-a contactat și ne-a cerut ajutorul. La rândul nostru facem un apel către toți cei care vor și pot să ajute…..dintr-o fetiță care până acum a avut parte de o viață normală, care mergea la școală zi de zi și se întorcea cu note mari, un copil mereu cu zâmbetul pe buze, viața micuței turdence s-a transformat într-un calvar odată cu diagnosticul pus de medici.

Ariana are 13 ani si la vârsta de 11 luni, a făcut o formă complicată de varicelă în urma căreia i s-a declanșat virusul varicelo-zosterian, localizându-se pe nervul facial. La momentul respectiv medicii nu au găsit cauza la timp, iar Ariana a trecut prin multiple episoade de pareză facială,ajungându-se la lezarea totală a nervului. Mai exact pana la vârsta de 6 ani au avut loc 12 episoade de acest fel. Dorința ei era să se efectueze 2 operații de reconstrucție facială pt a putea fi și ea un copil normal. Însă acum 2 luni a început un alt coșmar pentru ea și pentru noi. A început sa acuze uneori dureri de cap și de ochi și am pus aceste simptome pe faptul ca școală s-a desfășurat online și ca ar avea nevoie de ochelari, stând atâta timp și în fața laptopului și în fața telefonului. 

Am mers la un consult oftalmologic în vederea realizării unei perechi de ochelari, însă în urma controlului ni s-a spus ca ar fi suspectă de tumoare pe creier. Vestea asta ne-a lovit ca un trăsnet și nu am putut accepta acest lucru, dar fiind faptul ca niciodată nu a acuzat alte dureri sau alte probleme care sa ne tragă un semnal de alarma despre aceasta problema. Am consultat 3 medici oftalmologi ca să ne asiguram ca diagnosticul nu este unul greșit, iar apoi am efectuat și un RMN unde s-au depistat 2 formațiuni tumorale de 11mm și de 37 mm, cea din urma fiind situată pe trunchiul cerebral și care ii punea viata în pericol. De asemenea exista suspiciunea unei boli genetice (neurofibromatoza de tip 2), pentru aceasta fiind nevoie de o analiza genetica pentru confirmarea sau infirmarea acestei suspiciuni. Pe data de 30 iunie ne-am internat la clinica de neurochirurgie Cluj în vederea operației care nu mai suporta amânare. Operația în sine a decurs bine însă au apărut complicații la 2 zile după, mai exact hidrocefalie.

A fost operată din nou…

A fost operata din nou, i s-a montat un tub de dren extern pt a scoate excesul de lichid cefalorahidian care nu era drenat automat de către corp datorita unui edem care a apărut în urma operației. Situatia părea se meargă spre bine, după o săptămână, i s-a scos tubul de dren extern, însă la câteva zile a început sa ii curgă lichid prin plagă, datorita presiunii lichidului de pe creier.. A fost cusută din nou, i s-a administrat tratament medicamentos și după câteva zile am fost externate.
Însă bucuria nu a ținut mult, a doua zi după ce am fost externate a început din nou sa curgă prin plagă lichid și la 3 zile după ce am ajuns acasă am fost internate din nou pt o noua intervenție chirurgicala (ventriculostomie). Din păcate datorita edemului format care nu s-a retras procedura a fost în zadar, sigura soluție rămânând montarea unui tub de dren ventriculo-peritoneal. Practic în decurs de o luna Ariana a fost operata de 4 ori.
Începusem sa ne bucuram ca lucrurile mergeau în sfârșit spre bine, însă sâmbăta noaptea, după ce toată ziua a mers pe picioarele ei, a mers la baie, a mâncat, a vorbit, era entuziasmata ca urma sa venim acasă, a început sa facă crize epileptice, următorul pas fiind sedarea și coborârea la terapie intensivă, unde a fost intubată și ținută sub supraveghere 36 de ore. Din păcate starea ei s-a degradat, se simte slăbită și fără de puteri, mănâncă greu și mobilitatea e mai redusă ca și pana acum.
Vestea cea mai devastatoare e că peste 2 săptămâni va mai fi operată încă o dată pentru a mai scoate o parte din tumoarea cea mare ca să se poată încadra pentru terapiile cu raze Gamma Knife pe care urmează sa le facem și pentru care avem nevoie de ajutor financiar, pe lângă alte proceduri și investigații care nu suportă amânare (analize genetice, aparate auditive, consultații și RMN la 3 luni, terapii de recuperare etc).

Riscurile acestei operații sunt ridicate…

Riscurile acestei operații sunt ridicate, pentru ca zona în care e poziționată tumoarea e înconjurată de nervi importanti pentru corp și după operație va rămâne cu o semiparalizie generală, deficit de deglutiție, motiv pentru care o sa ii pună o sondă nazogastrica.
Acum se așteaptă stabilirea unui tratament exact cu anticomitiale pentru a preveni reapariția crizelor epileptice, tratament care va fi luat cel puțin 5-7 ani pentru ca ultimele 2 intervenții au fost făcute pe același traiect și ca urmare s-au provocat unele daune neurologice. Speram ca zilele viitoare sa se amelioreze starea ei și sa vedem ce avem de făcut după ultima operație. 
Și cum un necaz nu vine niciodată singur, mai avem o fetita de 1 an și 9 luni, Sofia, încadrată în grav accentuat de handicap, cu întârziere neuromotorie, întârziere de limbaj și suspectă de autism, cu care de 1 an de zile facem tot felul de terapii și sperăm să fie bine și ea și surioara ei” spune Suzana Chirilă, mama Arianei.
Doar terapiile cu raze Gamma Knife ajung cam la 50.000 de euro. Plus celelalte terapii de recuperare, analize, investigații, aparate auditive și multe altele, tratamente extrem de costisitoare de care are nevoie Ariana.
Cei care vor și pot să ajute au la dispoziție următoarele conturi bancare:

Chirilă Suzana 

RO57BREL0005503221140100 – cont Lei 
sau
LT503250070832337105  – cont Euro/Lire/Dolar      Swift : REVOLT21
Popa Alina Cristina – nașa noastră
RO77BTRLRONCRT0487189501  -cont Lei
RO27BTRLEURCRT0487189501 – cont Euro
0727596985 – nr.de telefon pt BT PAY

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top