gunoaie apuseni

Apusenii sufocați de gunoaie

De nenumărate rânduri s-a semnalat prezența gunoaielor în cele mai frumoase zone de pe Valea Arieșului, acum apar noi imagini cu deșeurile care sufocă Munții Apuseni.

Câțiva ecologiști au încercat să adune mizeria imensă adusă de viiturile din ultima vreme, însă sunt copleșiți de numărul mare de PET-uri care plutesc pe marginea râului. Sunt tone de gunoaie aduse de ape, doar o campanie amplă de ecologizare ar face diferența.

Vina o poartă locuitorii din amonte sunt de părere cei care s-au implicat în campania de ecologizare.

„’Am trait, am vazut, si nu am crezut. Mereu am considerat ca vinovatii sunt turistii, insa ei sunt doar..vinovatii fara vina. Adevaratii vinovati sunt locuitorii satelor din amonte, care chiar si acum, in era evolutiei, tehnologiei, a salvarii, ei merg pe acelasi principiu ca si acum sute de ani: ce nu vad, nu ma doare. Si uite asa continua sa isi arunce mizeria de pe langa casa sau cea din traista cand merg la cules (ciuperci, fructe…animale, lemne, etc) direct in parau, sau pe malul lui, sau intr-o rapa, si puff, A DISPARUT. Nu, frate, nu a disparut. S-a adunat mai jos putin, in munti de mizerie. Si stiu ca degeaba pomenesc de cei cativa oameni adevarati care strang dupa tine, ca tu esti neandertal (adica subdezvoltat) si te umfli in pene ca cineva „te slugareste”. Esti ultima persoana la care se gandesc cei care igienizeaza natura, crede-ma. Adica, scuze…se gandesc. Un singur lucru: Garda de Mediu ka-ching!”, scrie Anna Szilagyi FS, o clujeancă, pe Facebook.

Citește și: Valea Arieșului de transformă în Valea Gunoaielor!

                   Viiturile au adus din nou tone de gunoaie pe Arieș!

Comentarii

ULTIMELE articole: