vaccinare copii

Aproape 2.000 de copii vaccinați anti-Covid la nivel național! 10% sunt din Cluj!

Preşedintele Comitetului Naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat joi, 3 iunie 2021, că, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani, cei mai mulţi fiind în Bucureşti – 494 şi judeţele Cluj – 178 şi Ilfov – 140.

La nivelul Uniunii Europene, România este prima ţară care a demarat campania de vaccinare şi pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani.

Practic, Clujul 178 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani au fost vaccinaţi anti-COVID la Cluj, în ultimele 24 de ore. Județul Cluj, fruntaș și la vaccinarea copiilor.

Valeriu Gheorghiţă spune că de la 1 iunie, se permite programarea minorilor prin intermediul contului părintelui sau tutorelui legal.

El a precizat că schema de vaccinare este aceeași ca la adulți – două doze la interval de 21 de zile.

Amintim că în perioada 4-7 iunie, locuitorii din Cluj-Napoca, dar și cei din alte localități, precum și cetățenii străini, care s-au vaccinat, în perioada 14-17 mai, cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech, vor primi rapelul în cadrul centrului de vaccinare care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena.

În cadrul evenimentului, se va putea administra și prima doză de vaccin pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Pentru rapel, aceștia vor trebui să se adreseze altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech.

Mai multe detalii aici: Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj! organizat de UMF „Iuliu Hațieganu”, continuă în 4-7 iunie

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.