Apă infestată într-o localitate în apropiere de Turda! Mii de turiști o vizitează anual!

nello construct

O localitate renumită pentru frumusețea ei, vizitată anula de mii de turiști din toate colțurile lumii, are serioase probleme cu apa potabilă.

Este vorba despre Rimetea, apa a fost testată și este „plină” de nitriți și nitrați.

Acolo există și o instalaţie nouă şi modernă de furnizare a apei, aflată în proprietatea comunei, dar aceasta este neautorizată.

„Colegii mei au prelevat probe, iar acestea nu sunt conforme. Au fost aplicate chiar şi sancţiuni. Pe raza comunei funcţionează mai multe unităţi de alimentaţie publică, chiar pensiuni, unde este livrată apă neconformă”, a declarat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, potrivit ziare.com.

Acesta a completat că, pe termen scurt, un consum de apă cu parametrii depăşiţi de nitriţi şi nitraţi nu pune în pericol sănătatea populaţiei. În schimb, consumul acestei ape pe termen lung poate duce la apariţia unor boli, chiar şi oncologice, mai titrează sursa citată.

Sistemul operat de administraţia locală din Rimetea nu are autorizaţie sanitară de funcţionare din partea DSP. Deşi este o reţea nouă, sunt anumite proceduri care ar trebui să existe, cum ar fi să se clorineze după anumite standarde şi, mai ales, să fie realizat un audit de apă.

În Rimetea ajung în fiecare an circa 100 de mii de turiști, arată cifrele publicate de administrația locală. Localitatea este vizitată inclusiv de turiști din străinătate, mai ales din Ungaria. Aici funcționează peste 50 de pensiuni. Locuitorii comunei trăiesc exclusiv din turism.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: