Angajații nevaccinați din sănătate își vor plăti singuri testele

corona IPJ Cluj 1

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, că a fost semnat și se va depune în Parlament un proiect de lege prin care angajaţii din Sănătate nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală, din sistemul public și privat, se vor testa pe banii proprii.

„Pe scurt, angajaţii care nu sunt vaccinaţi şi nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate, public şi privat, vor trebui să se testeze pe banii proprii. Şi cei din IGSU şi cei din aviaţie. Această propunere a venit de la domnul ministru Bode”, a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de Guvern.

De asemenea, Ministerul Muncii vrea ca angajații nevaccinați să își plătească singuri testele anti-Covid

”Cei care sunt angajați în sistemul de asistență socială și nu au dovada că au interdicție de vaccinare, vor fi în poziția de a-și suporta singuri testarea pentru că acolo sunt oameni care trebuie să aibă grijă de cei vulnerabili.”

Între timp, Florin Cîțu a declarat că ia în considerare introducerea certificatului verde digital în toate activitățile economice.

Întrebat dacă introducerea certificatului verde ar restricționa accesul în magazine, premierul demis a spus: „Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top